Opening nieuw pand STT in Tolbert op themadag

TOLBERT – Op 20 mei a.s. gaat het nieuwe pand van STT officieel geopend worden door gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen. De gedeputeerde, met in zijn portefeuille “Ondernemerschap en Innovatie”, was gelijk enthousiast om de opening van ons groeiende innovatieve bedrijf in zijn provincie uit te voeren.

Naast de opening van ons nieuwe pand vieren we ook ons 30 jarige bestaan.

Rond de openingsceremonie wordt een themadag georganiseerd met lezingen en workshops die in het teken zullen staan van Smart Manufacturing of zoals onze oosterburen het noemen de vierde industriële revolutie, Industrie 4.0.

Thema: Smart Manufacturing/Industrie 4.0
Er zullen lezingen gegeven worden over dit onderwerp door:

  • Festo, leverancier van electrische en pneumatische automatiseringscomponenten. Festo is deelnemer van het “Industry 4.0” initiatief in Duitsland en is betrokken bij alle “key standards associations” en initiatieven rondom dit thema.
  • Paul Schreuder, algemeen directeur van Xpar Vision BV. Het bedrijf ontwikkeld speciale sensortechnologiën, waarmee de kwaliteit van glazen flessen en potten worden gecontroleerd. Deze aanpak zorgt voor een lager verbruik van energie en materiaal. Het bedrijf heeft in 2014 de Groninger Ondernemersprijs gewonnen.
  • ABB Robotics, fabrikant van slimme robots waarin samengewerkt wordt met de operator. Onder de naam YuMi heeft ABB een 2 armige collaborative robot op de markt gebracht voor de assemblage van kleine onderdelen, waarin operator en robot samen werken. Vanaf april is STT systemintegrator van ABB robot systemen.
  • Jan Post is bijzonder hoogleraar Digital fabrication aan de RijksUniversiteit van Groningen. De samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit heeft er toe geleid dat Jan Post van Philips Consumer Lifestyle Drachten vanaf juni 2015 werkzaam is als hoogleraar Digital fabrication binnen het Engineering and Technology Institute Groningen (RUG). Hij is trekker van het landelijk HTSM-thema manufacturing en het consortium Region of Smart Factories in Noord Nederland, waarvan STT ook deel uit maakt.

Er zullen op deze dag doorlopend presentaties/workshops gegeven worden over de volgende onderwerpen:

  • Toepassing van moderne verspaningstechnieken in smart manufacturing omgeving
  • Slimme oplossingen gebruikmakend van sensortechnologievoor de glasindustrie
  • Automatisering binnen de Medical Device Industry
  • Slimme test- en meetapparatuur
  • Festo, electrische en pneumatische automatiseringscomponenten
  • Robot toepassingen, waaronder de YuMi van ABB
  • Ideeën tafel (brainstorm samen met onze engineers over creative oplossingen voor uw specifieke situatie!)

Wanneer: vrijdag 20 mei 2016 van 10:00 – 17:00 uur
Aanvang openingsceremonie 15:00 uur
Programma zie website www.sttproducts.nl

   
Back to top button