Dik verdiende overwinning Rodenburg

LEEK – Zondag stond voor Rodenburg de thuiswedstrijd tegen DIO uit Oosterwolde op het programma. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden.

Met de aanmoedigingen van Rodenburg F1, het team van de week, nam Rodenburg direct een 1-0 voorsprong met een raak afstandsschot. DIO trok de stand gelijk via een vrije bal. Daarna nam DIO zelfs de voorsprong door het scoren van een strafworp. Rodenburg herpakte zich knap en nam via twee doelpunten weer de leiding. Gedurende de eerste helft bleef het verschil klein, Rodenburg speelde sterk en liet weer zien dat alle spelers kunnen scoren. Aan de kant van DIO moesten de doelpunten voornamelijk gemaakt worden via vrije ballen en strafworpen. Hierdoor zag DIO kans om tot 10-8 bij te blijven. Met het score van een vrije bal leek Rodenburg met een 11-8 voorsprong de rust in te gaan. Helaas kreeg DIO nog een strafworp mee, door een ongelukkig moment, en was de ruststand 11-9.

DIO kon Rodenburg een stuk beter volgen dan in de wedstrijd in Oosterwolde. Ondanks dat zij weinig ‘velddoelpunten’ de eerste helft hadden gemaakt konden ze het verschil klein houden door strafworpen en vrijeballen. De tweede helft werd door Rodenburg goed gestart en zij liepen uit naar een 13-9 voorsprong. DIO kon nog één keer terugkomen tot 13-10, vanaf dat moment wist DIO een lange periode niet te scoren. Met overtuigend spel trok Rodenburg de wedstrijd naar zich toe. Geduldig spel en de juiste kansen uitspelen werkte en Rodenburg liep uit naar een 17-11 voorsprong. De wedstrijd was gespeeld en de laatste minuten werden door beiden partijen rustig uitgespeeld. Rodenburg had de kans om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar de concentratie in de afronding ontbrak op het laatst. Bij een eindstand van 18-12 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Na de wedstrijd deelden de spelers van de selectie handtekeningen uit aan de F-jes die vol trots met een shirt met handtekeningen naar huis gingen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Olympia op het programma, deze wedstrijd zal in Buitenpost gespeeld worden. De wedstrijd start om 14:15. Het tweede team zal op bezoek gaan bij SCO 4, een geroutineerde tegenstander.