Celstraf voor 19-jarige man na diefstal bij eigen moeder

LEEK/GRONINGEN – Een 19-jarige man, die in een opvang in Leek woont, hoorde voor een woninginbraak bij zijn moeder in Groningen een celstraf van twee weken tegen zich eisen. Een straf die de man in voorarrest heeft uitgezeten.

Daarnaast zou hem een voorwaardelijke straf van vier maanden als stok achter de deur moet worden opgelegd, vindt de officier van justitie.

Met stiefvader op stap
Samen met zijn 31-jarige stiefvader werd de man op 21 januari betrapt in de woning van zijn moeder in de Medanstraat in de Stad. De mannen waren rustig bezig de buit klaar te zetten, toen zij door agenten werden overlopen.

De moeder had het gerommel in haar woning gehoord en de politie gebeld. De inbrekers waren flink onder invloed van drank en drugs.

Op het goede pad
De zoon heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een flink strafblad opgebouwd. Met de start van de behandeling lijkt het erop dat hij zijn leven weer op de rit krijgt. Er zit wel een kink in de kabel, wat betreft dit zonnig toekomstbeeld van de verdachte.

De man liep nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling toen hij in januari opnieuw werd betrapt. Die oude vier maanden zou hij wel moeten uitzitten, eiste de officier.

Ontbrekende rapporten
De zaak tegen de stiefvader werd aangehouden, omdat rapporten ontbraken en de man vanuit een psychiatrische kliniek niet naar de rechtbank was gebracht.

In de zaak van de man uit Leek doet de rechtbank over twee weken uitspraak.

Tekst: RTV Noord.nl

   
Back to top button