Geslaagd Eerste Leekster Muziek Festival in Rodenburghal!

LEEK – Op zaterdag 4 juni vond dit evenement plaats. ’s Morgens was er een breed aanbod van solisten en ensembles. Muzikanten met een gevarieerd programma, in de leeftijd van 7 tot 85 jaar, speelden voor publiek en een deskundige jury. (Malon Maat en Andreas Oosterkamp). Na elk optreden kreeg ieder een schriftelijk verslag.

’s Middags was er een podium voor de vier organiserende Leekster muziekverenigingen. (Concordia, CMV Harmonie Leek, Blaaskapel de Koetsebloazers en Flexx Music Woldhoorn). De opening werd verricht door burgemeester Hoekstra. Hij gaf het startsein voor de Martinimars, waar het Groninger volkslied in verwerkt is. Flexx Music Woldhoorn begon na de “1 … 2… “ van de burgemeester met de mars en vanuit alle hoeken kwamen de andere blazers aangelopen.

Halverwege het stuk speelden alle blazers het “Grönnens Laid” mee. Vervolgens brachten alle orkesten afzonderlijk een afwisselend programma. Na een boeiende muzikale dag werd het eerste Leekster Muziek Festival afgesloten door gezamenlijk optreden van de vier muziekverenigingen met het door Jacob de Haan gearrangeerde stuk “The Blues Factory” onder leiding van Jaap Wils.

De organisatie, bestaande uit leden van Flexx Music Woldhoorn, De Koetsenbloazers, CMV Harmonie en Concordia, kijkt met tevredenheid terug op deze dag. Dankzij de financiële ondersteuning van Rabobank Westerkwartier, Ondernemingsfonds van Leek en Sikko Cazemier Verhuur en Evenementen was het mogelijk dit Leekster Muziek Festival te organiseren.

Na een evaluatie op 14 juni a.s. wordt gekeken of dit festijn nog een vervolg krijgt.

   
Back to top button