Zomerse start van de Leekster Wandelvierdaagse

LEEK – Deze week staat voor vele kinderen en hun ouders/begeleiders in het teken van de Leekster Wandelvierdaagse. Maandagavond om kwart over zes was het tijd voor de opwarmingsronde voor de wandelaars van de 10km route.

Na de opwarming die gegeven werd door Fitclub Rodenburg konden de wandelaars van start. Even daarna kwam er een nog grote groep aan voor de 5km route. Ook zij kregen eerst een opwarmingsronde waarna ze konden starten aan de route. Mede door het schitterende weer is dag 1 een groot succes geworden en zijn er veel wandelaars op het evenement af gekomen.

Veranderingen
De Leekster Wandelvierdaagse is een groots evenement wat jaarlijks vele honderden wandelaars in Leek en omstreken op de been brengt. Jarenlang is dit evenement georganiseerd door Stichting Stelten, die met veel succes het tot een bekend groot evenement heeft gemaakt. Enkele weken voor de start heeft Stichting Stelten aangegeven dit evenement over te willen dragen aan de Handelsvereniging Leek-Nietap. De voorbereidingstijd voor dit evenement was dus voor de nieuwe organisatie kort en voor dit jaar hebben we dan ook veel in de lijn doorgezet zoals Stichting Stelten dit heeft bedacht. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben we in onze ogen toch wel een paar wijzigingen kunnen doorvoeren.

Nieuw dit jaar is o.a. dit informatieboekje. Hierin staan bijvoorbeeld de routes, zodat de familieleden, buren, vrienden enz. weten waar de wandelaars langs lopen en dus onderweg langs de route kunnen gaan staan. Ook zal de laatste avond iets feestelijker worden aangekleed. Na dit evenement zullen we met de scholen een moment plannen waarbij we de verbeterpunten, die we wellicht nu ook al zelf zien, kunnen gaan omzetten naar een nog beter georganiseerde Wandelvierdaagse voor de komende jaren.

Voor meer foto’s en het bestellen er van klik hier.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button