OWK 1 verslaat directe concurrent Heerenveen in doelpuntrijk duel

OOSTWOLD – Zaterdag 21 april stond de belangrijke wedstrijd tegen Heerenveen 1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Heerenveen, in het najaar, werd helaas verloren door een gebrek aan schotkracht in die wedstrijd. Wetende dat Heerenveen sindsdien kampioen in de zaal is geworden en die ambitie ook had op het veld, in combinatie met het resultaat uit het verleden, moest OWK 1 vandaag dus vol aan de bak om de eigen ambitie (een plek in de top 3) duidelijker in zicht te krijgen.

Van Heerenveen is bekend dat zij leunen op de reboundende kracht van de heren, waarnaast er enkele prima schutters en gevaarlijke dames staan. Voor ons was het dus zaak om vanaf minuut één de wedstrijd in handen te pakken en niet meer los te laten. Dat deden de Oostwoldjers dan ook perfect en al snel stond er een 0-1 voorsprong op het scorebord door een benutte strafworp van Sicco Koopmans. Heerenveen liet zich echter niet kisten en zette daar binnen 40 seconden de 1-1 tegenover. Dit was het startsein voor een zeer vermakelijke en doelpuntrijke eerste helft, waar de toeschouwers van smulden. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en de scores golfden op en neer. Tot 11-11 was het stuivertje wisselen, maar daarna was het de CINX-formatie die eindelijk een klein gaatje wist te slaan, 11-14. Toch kwam Heerenveen weer dichterbij tot 14-15 en 15-16, maar daarna ging de gashendel bij OWK nogmaals open en werd er voor rust doorgestoomd naar een 16-20 tussenstand.

In de pauze luidde het advies om zeker zo door te gaan. OWK schoot met scherp en dus moest het dat blijven doen. Heerenveen zou zeker volharden in hun spel en met al hun ervaring is het een ploeg die zich niet snel uit het veld laat slaan. Dus het was zaak om verdedigende fouten te minimaliseren en aanvallend te blijven scoren, zodat Heerenveen niet de kans kreeg dichterbij te komen.

Zo gezegd zo gedaan, al even snel als in de 1e helft mocht Sicco Koopmans aanleggen voor een strafworp, 16-21. Maar eveneens identiek aan de 1e helft scoorde Heerenveen direct weer tegen. Wederom begon het stuivertje wisselen, maar nu behield OWK toch de marge van 4. Deze werd zelfs doorgetrokken naar een tussenstand van 22-28, maar hier stokte de doelpuntenmachine aan de kant van de rood-witten. De aanvallen werden minder zorgvuldig opgezet en de passing werd slechter. Heerenveen bleef, zoals voorspeld, volharden in hun eigen spel en kon met de reboundende kracht veelvuldig herhalen. Langzaam sloop de ploeg dus dichterbij en met een 27-29 stand kon de wedstrijd ineens weer alle kanten op.

Toch rechtte OWK de rug en scoorde 2 keer op rij, 27-31. De tijd begon te dringen voor Heerenveen. De Friezen kwamen terug tot 29-31 maar ook aan hun kant vielen de doelpunten niet meer zo snel. De klok tikte langzaam door en met nog enkele minuten te gaan scoorde OWK het verlossende doelpunt om het verschil weer op 3 te zetten. Heerenveen was hierdoor niet meer bij machte om dit recht te trekken, en de afsluitende treffer aan Frieze kant was dan ook nog slechts voor de statistieken.

En zo eindigde deze mooie, spectaculaire en doelpuntrijke wedstrijd in een terechte overwinning voor de CINX-formatie uit Oostwold in een 30-32 stand. En wanneer je dan na de wedstrijd zelfs van de supporters van de tegenpartij te horen krijgt dat zij, ondanks het verlies, een mooie wedstrijd hebben gezien kun je met een gerust hart naar huis om daar de zaterdagavond lekker af te sluiten met een hapje en een drankje.

De komende twee weken wordt er door OWK niet gespeeld. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 12 mei om 16:00, thuis tegen De Hoeve. Voor OWK een belangrijke wedstrijd om nog enigszins druk te blijven zetten op Mid Fryslân en uiteraard om iets recht te zetten na het pijnlijke verlies in de zaal, maar voor De Hoeve ook minstens zo belangrijk om zichzelf zo goed als zeker veilig te spelen.

Kortom, een mooi affiche dat aansluitend gevolgd zal worden door de wedstrijd van OWK2 tegen Mid Fryslân 3. Het kan een mooie middag worden met wellicht een kampioenschap voor ons 2e, maar laten we nog maar niet op die zaken vooruit lopen… We hopen u in ieder geval te zien op 12 mei. Tot dan!