Streekproductenmarkt Nienoord blijft verrassen

LEEK – Aanstaande zaterdag 2 juli is de Streekproductenmarkt Nienoord tussen 10.00 en 16.00 uur te vinden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Er worden allerlei heerlijke etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio. Bovendien is er voor elke bezoeker een ijskoude verrassing.

De streekproductenmarkt slaagt er telkens in nieuwe standhouders te vinden, zodat ook het aanbod blijft verrassen.

Bijzondere jammen en likeuren
Nieuw op de markt is Janneke Fekkes van De Poffertery. Zij maakt verrassende jammen in smaken die doorgaans niet in de winkel te krijgen zijn: bijvoorbeeld mango, ananas-kokos, pompoen, nectarine of kiwibanaan. De jammen bevatten weinig suiker, slechts een kwart van de hoeveelheid die als standaard gebruikt wordt. Daarnaast verkoopt De Poffertery ook heerlijke huisgemaakte, seizoensgebonden likeuren: o.a. sinaasappel-, koffiebonen- en rabarberlikeur.

De Bloesemkraam
Natuurgeneeskundig therapeut Gea Pool uit Ureterp is gespecialiseerd in bloesemtherapie. Met haar bloesemkraam It Blommewyfke staat zij op de streekproductenmarkt om uitleg te geven over bloesems, oliën en stenen die aan elkaar gekoppeld zijn. Tevens verkoopt zij zelfgemaakte bloesemtincturen, bloesemsprays en therapeutische  aroma-olie sprays.

Lokale en duurzame producten
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

   
Back to top button