Wonderfull 90s en 00s op 15 oktober in Sportcentrum Leek (Promovideo)

LEEK – Wie blikt er niet met een brede glimlach terug op de 90’s?  Sportcentrum Leek wil het gevoel van toen terugbrengen op zaterdag 15 oktober met Wonderfull 90’s & 00’s. Op deze avond wordt het één groot reüniefeest met de grootste artiesten uit die tijd.

De organisatie van Wonderfull 90’s & 00’s laat de muziek van pakweg twintig jaar geleden letterlijk herleven in Sportcentrum Leek. Dat is terug te zien in de line-up die is samengesteld voor 15 oktober. Met Def Rhymz, Charly Lownoise, de Party Animals en Captain Jack zijn er bekende artiesten vastgelegd, waarvan de hits nog op ieders netvlies staan gebrand. Zij genieten nog steeds nationale bekendheid en laten wekelijks in feesttenten of uitgaansgelegenheden zien dat de nineties en zero’s nog springlevend zijn. Discotheken puilden in die jaren uit met bezoekers en de DJ’s die de dansvloeren toen vol kregen, DJ Olaf, DJ Peter Bolt en DJ Date, zullen dat op 15 oktober weer doen. Wonderfull 90’s & 00’s wordt dan ook een weerzien tussen de stappers én feestmakers van toen.

Def Rhymz, Captain Jack en Party Animals
Denk aan teksten als “alle ballen verzáámelûh”, “schudden met die kont” en iemand met een enorme skibril. Dan gaat het natuurlijk over Def Rhymz. De Surinaamse rapper maakte begin deze eeuw furore met nummer 1-hits als Doekoe en Puf/Schudden en is nog steeds in staat om op iedere plek een feestje te bouwen. Dat geldt ook voor  de internationale danceact Captain Jack, die meteen na de oprichting in 1995 hit na hit scoorde. Captain Jack bestormde de hitlijsten met Captain JackDrill instructor en Soldier Soldier en stond met die eerste twee platen wekenlang bovenaan in de top 40.  Wie op geen enkel 90’s-feestje mag ontbreken zijn de Party Animals. De gabbergroep werd halverwege de jaren negentig ontdekt en scoorde gigantische hits met Have you even been mellow?, Aquarius en Hava naquila. Anno 2016 lijkt er weinig veranderd. De vierkoppige groep heeft inmiddels ruim 1100 optredens op haar naam staan, doorkruist nog steeds het hele land en heeft in iedere hoek van het land nog vele fans zitten. Wonderfull 90’s & 00’s is niet compleet zonder de Party Animals.

Charly Lownoise, DJ Olaf, DJ Peter Bolt en DJ Date
Wonderfull 90’s & 00’s zou haar naam geen eer aan doen zonder goede DJ’s. Daarom is men in Sportcentrum Leek maar wat blij dat Charly Lownoise naar Leek komt. Als duo met Mental Theo was hij één van de grondleggers van de muziekstijl die later uit zou groeien tot Happy Hardcore. In die tijd scoorde Lownoise hits als Wonderfull Days en Stars.  Maar Charly Lownoise staat deze avond niet als enige achter de draaitafel. Ook DJ Olaf, DJ Peter Bolt en DJ Date zullen het publiek precies laten horen waarvoor ze op 15 oktober naar Sportcentrum Leek komen. Deze DJ’s stonden in de nineties en zero’s ieder weekend in onder meer de Kruisweg in Marum, Pruim in Zevenhuizen, Looks in Roden en 538 in Uithuizen. Sportcentrum Leek gaat op 15 oktober dus minstens twintig jaar terug in de tijd. Dat wil je toch niet missen?

Kaarten
Kaarten voor Wonderfull 90’s & 00’s zijn viaVanplan.nl in de voorverkoop verkrijgbaar voor 15 euro en aan de deur op 15 oktober (vanaf 20.30 uur) kost een kaartje 20 euro. Zie voor meer informatie de Facebookpagina Wonderful 90’s en 00’s of Sportcentrumleek.nl

   
Back to top button