Programma dodenherdenking op 4 mei in Leek

Leek – Het 4 mei-comité Leek organiseert op donderdag 4 mei 2023 een Dodenherdenking in het dorp Leek. Om 19.30 uur begint bij het gemeentehuis aan de Tolberterstraat 66 in Leek een stille tocht. De stoet houdt om circa 19.50 uur stil bij het Joodse Schooltje. Na de kranslegging verzorgt Tanya van der Meulen daar een korte herdenking.

De tocht eindigt bij het herdenkingsmonument op de vlonder aan het Boveneind, waar om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden. Ook hier worden bloemen gelegd. Leerlingen van obs De Hasselbraam en cbs Van Panhuys lezen eigen gedichten voor. Voorzitter Jan Willem Slotema van het 4 mei-comité houdt een toespraak.

Muziek en fakkels
Aan de plechtigheid wordt medewerking verleend door de Chr. Muziekvereniging Harmonie Leek, terwijl leden van Waterscouts De Bevers en Scouting Nienoord aanwezig zijn met fakkels.

Vlag halfstok
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te lopen in de stille tocht of aanwezig te zijn bij de plechtigheden in het centrum. Uw betrokkenheid kan ook worden getoond door tussen 18.00 uur en zonsondergang de vlag halfstok uit te hangen (zonder oranje wimpel).

   
Back to top button