Vijf personen onwel tijdens teenage party in de Kruisweg

MARUM – De brandweer van Marum werd zaterdagmorgen om 0:10 uur opgeroepen voor een ongeval/vreemde lucht aan de Kruisweg in Marum.

Bij de Kruisweg waar vrijdagavond een teenage party was bleek een 5-tal personen onwel geworden te zijn. De brandweer heeft verschillende metingen verricht in de discotheek maar geen enkele vreemde (giftige) gassen kunnen meten. De 5 personen die onwel geworden waren, zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Daar is ook een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er mogelijk drugs in het spel heeft gezeten. Het feest liep al ten einde, de meeste bezoekers waren al buiten en er waren nog enkele mensen binnen die verzocht werden naar buiten te gaan.

Volgens de persvoorlichting zijn er in eerste instantie 5 meisjes voor controle naar het ziekenhuis vervoerd en later in de nacht heeft zich een 6e meisje gemeld die ook voor controle naar het ziekenhuis is gebracht. De meisjes maken het goed maar of ze nog in het ziekenhuis liggen is niet bekend.

UPDATE 15.55 uur: De 6 meisjes die afgelopen nacht opgenomen zijn in het ziekenhuis zijn weer thuis. Een bloedonderzoek wat nog wel enkele dagen/weken kan duren zou misschien meer duidelijkheid kunnen geven over de oorzaak waardoor de meisjes onwel geraakt zijn.

Foto’s: Romke Notenbomer/112Marum.nl

image image image image image image image image

Back to top button