Prachtig optreden schoolkoor rsg de Borgen

LEEK – Klein maar fijn, zo zou je het schoolkoor van RSG de Borgen in Leek kunnen noemen. Acht leerlingen en twee docenten van Nijeborg en Lindenborg verzorgden op donderdag 30 juni een zeer melodieus en zuiver optreden in het kerkje van Tolbert.

Het repertoire dat Chris van der Veen, Anouk Steffers, Nikita Solla, Nuria Bismarque, Iris Dijkhuis, Emma de Laat, Lotte Bron, Esmée Coenrady en administratiedocente Willy Nooren onder leiding van muzieklerares Liesbeth van Dongen ten gehore brachten was een fraaie afwisseling van popsongs, musicalliedjes en Afrikaanse evergreens. Het koor wilde de avond afsluiten met het Andrew Sisters-lied ‘Drinking rum and coca cola’, waarbij de volle zaal mocht meezingen, maar moest vervolgens nog tot drie keer toe een toegift geven.

Voorlopig was dit het laatste openbare optreden van het koor. Een aantal zangeressen heeft de middelbare schooltijd afgesloten met een diploma en verlaat de Borgen. Dirigente Liesbeth van Dongen hoopt komend schooljaar met een nieuwe groep een nieuwe start te kunnen maken. Het koor dat zo succesvol was in de Tolberter kerk kwam op maandag jongstleden nog één keer bij elkaar, in de studio in Groningen, om opnames te maken voor een cd. Zo werd er een mooie herinnering vastgelegd aan een fijne periode van samen zingen.

   
Back to top button