Oproep: Ontwerp de huisstijl voor de nieuwe gemeente Westerkwartier!

WESTERKWARTIER – Per 1 januari 2019 ontstaat gemeente Westerkwartier door herindeling van gemeenten Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn. De nieuwe gemeente wil Dichtbij, Nuchter en Ambitieus zijn en zoekt een huisstijl die hierbij past. Ze zoeken ontwerpbureaus die enthousiast worden van deze opdracht en zelf ook Dichtbij, Nuchter en Ambitieus zijn!

De opdracht
Ontwikkel voor 1 mei 2018 een huisstijl – logo, kleuren, vormen, lettertypen – voor de gemeente Westerkwartier geïnspireerd door de doelen en intenties van het Herindelingsadvies. De huisstijl voldoet aan de visie en praktische eisen die de gemeente stelt. Een interactief huisstijlhandboek is onderdeel van de opdracht. Ook vragen ze de lanceringscampagne op te zetten. De opdracht is als bijlage hieronder opgenomen.

Wie gaat het maken?
Uit de binnengekomen reacties selecteren ze vijf bureaus, die ze uitnodigen voor een oriënterend gesprek. Voorafgaand aan het gesprek ontvangen ze graag een offerte. In het gesprek willen ze een indruk krijgen van jullie kwaliteit (portfolio), capaciteit en werkwijze. Vervolgens selecteren ze twee bureaus die ze vragen een aantal logo’s uit te werken. Uiteindelijk kiezen ze één bureau. Drie ontwerpen van dat bureau leggen ze voor aan de inwoners. Door middel van een verkiezing kunnen zij invloed uitoefenen op het uiteindelijke huisstijlontwerp.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor deze opdracht? Vul dan de documenten Bijlage A  Aanmeldingsformulier en Bijlage B Referentieprojecten in en stuur deze voor 27 oktober 10.00 uur naar [email protected]. Deze documenten zijn hieronder als bijlagen opgenomen.

De oriënterende gesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 3 november 2017.

Belangstelling? Ga dan naar https://herindeling.westerkwartier.nl/huisstijl/ voor meer informatie over de opdracht en meld je voor 27 oktober 2017 om 10.00 uur aan.

Bijlagen:

   
Back to top button