Feestelijke start van bouw woningen aan De Slagen in Leek

LEEK – Op 27 november 2015 is feestelijk gestart met de bouw van één vrijstaande en vier twee-onder-een-kap-woningen aan de Brandparken, in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek.

Wethouder Rien Honnef heeft samen met de toekomstige bewoners het officiële startsein van de bouw gegeven. Aansluitend hierop hadden de kopers de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren.

De vijf woningen aan de Brandparken maken deel uit van een project bestaande uit een totaal van negen woningen. De overige vier twee-onder-een-kap-woningen worden binnenkort ook gebouwd. Het zijn royale woningen met vier of vijf kamers en hebben een grote tuin. Kenmerkend is de bouwstijl van de jaren 30. De woningen hebben vrij uitzicht, u kijkt uit op een dobbe en zwaluwwand in het park Swaalfkesveld.  Het project is ontwikkeld door BPD Ontwikkeling en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Gebroeders Benus B.V.  Theodor Koenen, Ontwikkelingsmanager bij BPD Ontwikkeling: ‘Bij de ontwikkeling hebben we gekozen voor een extra ruime woning met een eigenzinnig uiterlijk op een bijzonder fraaie locatie’. De woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Kijk voor meer informatie over het project op www.nieuwbouwinleek.nl.

Dieptepunt woningproductie voorbij

Het dieptepunt in de woningproductie lijkt nu voorbij te zijn. Wethouder Rien Honnef: “We zijn als gemeente verheugd dat er weer meer gebouwd wordt. Dit betekent dat het de goede kant op gaat met de woningbouw. Het vertrouwen van kopers neemt toe en dat is een stap in de goede richting. We feliciteren iedereen die een mooie woning heeft gekocht, in de aantrekkelijke groene wijk Oostindie.”

Over Oostindie

Oostindie is de nieuwste wijk aan de zuidkant van Leek. Oostindie is een eigentijdse wijk met een ruime opzet, veel groen en drie grote parken. In totaal komen in Oostindie zo’n 1.100 woningen. Een groot deel hiervan is al gerealiseerd, deelbuurt De Slagen is bijna afgerond. In de komende jaren worden nog diverse nieuwe koopwoningen en kavels ontwikkeld in de volgende deelbuurt. Kijk voor meer informatie over Oostindie op www.woneninleek.nl.

   
Back to top button