Sterk Sparta pakt eerste punten op thuisbasis

ZEVENHUIZEN – Nadat de jeugd ‘s morgens in de regen hun wedstrijdjes afwerkte werd het ‘s middag ten tijde van de wedstrijden van de Gebroeders Brink formaties droog. Sparta 2 trapte de korfbalmiddag in Zevenhuizen af met  een 9-7 winst op de studenten van de Parabool 3 uit Groningen, lees het wedstrijdverslag op deze website.

Rond 15.30 floot scheidsrechter Lodewijk Hut in voor de wedstrijd tegen het relatief onbekende en vorig jaar gepromoveerde Westergo uit Bolsward. Sparta dat terug is gekeerd naar de 2e klasse wacht na het verlies van vorige week bij Quick 21 op de eerste overwinning. De wedstrijd van vorige week en zeker de 2e helft, daar in Oudega, bied perspectief voor deze wedstrijd, de samenstelling bleef dan ook ongewijzigd.

Sparta start goed en kan profiteren van het nog niet helemaal scherpe Westergo. Sparta dat hier meteen de leiding pakt is niet van plan dit vandaag nog weer weg te geven. Westergo kan echter snel gelijk maken waarna Sparta na de vakwissel meteen weer order op zaken stelt. Westergo maakt nog 2-2 maar Sparta pakt een eerste gaatje naar 4-2 en komt daarna helemaal op stoom. Op de helft van de 1e helft staat dan ook een verdienstelijke en ruime voorsprong van 8-3 op het scorebord. De zorgvuldig opgezette en beloonde aanvallen komen dan even tot stilstand waarna Westergo aan een come-back werkt. Er wordt dan ook gerust met een 10-7 stand op het scorebord.

Westergo komt scherp uit de kleedkamer en komt binnen enkele aanvallen gelijk terug tot een 10-9 stand. Het spreekwoordelijke “geen wolkje aan de lucht” (wat toch mooi klinkt na zo’n week met een hoop regen) van de 1e helft is nu toch wat minder van toepassing voor de Gebroeders Brink formatie van trainer/coach Jan Willem Venekamp. Echter werden de neuzen weer de juiste kant op gezet door Sparta en weet de goede draad van de 1e helft weer op te pakken en scoort er weer lustig op los. Na een uur spelen staat er dan ook een comfortabele 16-10 stand op het scorebord. Beide teams weten dan dat de wedstrijd gespeeld is en de wedstrijd wordt dan uitgespeeld. Westergo weet nog 2 maal te scoren maar de 2 punten komen niet meer in gevaar.

Na het opruimen van de palen en korven en een welverdiende versnapering kwamen de regenbuien terug en barste een stortbuitje, waar we toch al een beetje aan beginnen te wennen, los. Volgende week staat de uitwedstrijd bij TDK in Deinum op het programma.