Softbalmixtoernooi, honk- en softbalclub Knights

LEEK – Zaterdag 27 augustus 2016 organiseerde honk- en softbalclub Knights weer het jaarlijkse familie softbal mix toernooi. Leden en niet leden konden zich individueel of in teamverband opgeven.

Elk team bestond uit maximaal 4 honkballers, aangevuld met familieleden en vrienden. Omdat er nog veel mensen op vakantie waren werden er uiteindelijk 5 teams gevormd. De wedstrijden begonnen om 10.30 uur en duurden tot de finale om 16.00 uur. Deze finale ging tussen OKND (Old Knights Never Die) en het tweede team. OKND, legendarisch in Knights kringen, hadden via de sociale media bij voorbaat de overwinning al binnengehaald. Hoe anders werd het dit jaar.

In de voorrondes kwamen de “oudjes “ hun meerdere al tegen en in de finale werden ze wederom verslagen door het tweede team en onttroond als kampioen (waren ze meerdere jaren achtereen geweest).

Ook werd er deze dag een actie gehouden om geld in te zamelen voor Inger Wieringa, die 10 jaar bij BSC Knights heeft gespeeld. Momenteel speelt ze in heren 2 van de Wombats uit De Bilt en is ze momenteel in Japan voor een kort trainingskamp. Daarna gaat ze het WK dames honkbal spelen van 3 t/m 11 september in Busan in Zuid- Korea. Aangezien dames honkbal op geen enkele manier wordt ondersteund door de KNBSB en andere organisaties werd de actie gehouden. De dames moeten de kosten voor de vliegreis, de bootreis Japan – Zuid Korea en alle materiaal en kledingkosten zelf betalen. Ingers vader en broer en een aantal jeugdleden waren zo sportief aan deze actie mee te doen. De actie bestond uit de waterdouche, ballen gooien op een stellage en elke rake bal leverde, de op een stoel zittende deelnemer,  een emmer water op.

Over het weer was de organisatie zeer tevreden en de dag verliep verder op rolletjes. De wedstrijdleiding was in handen van Jeroen Mulder en de organisatie van de kantine en de BBQ werd verzorgd door Tinie Heemstra en Marianne Bakker.

Back to top button