Bourgondisch Leek met culinaire verrassingen én fashion

LEEK – Het succesvolle culinaire evenement Bourgondisch Leek vindt binnenkort, zaterdag 17 september, weer plaats op De Dam, hét centrum van Leek. Het evenement geldt tevens als de afsluiting van het Fashion Event.

Bourgondisch Leek wordt dit jaar voor de derde maal op rij georganiseerd door Grand Café Borg Nienoord, ditmaal in samenwerking met de Leekster horecabedrijven en mode ondernemers, die op deze wijze een verrassend slot willen bieden aan de bezoekers aan het Fashion Event dat eveneens op deze zaterdag plaatsvindt. Het culinaire festijn is gratis toegankelijk en begint rond 16.00 uur.

Een gedeelte van De Dam wordt voor het publiek, dat het culinaire evenement reeds in het hart heeft gesloten, afgezet. De bezoekers kunnen voor een symbolisch bedrag (middels munten) de meest verrukkelijke en uiteenlopende gerechten en drankjes nuttigen. Ook gratis proeverijen ontbreken niet bij de aanwezige chalets/luxe kramen van de deelnemende horecabedrijven. Op een centraal punt kan men benodigde munten à € 2,00 aanschaffen om de heerlijke culinaire gerechten te kopen en te nuttigen in een sfeervolle ambiance. Bourgondisch Leek kent dit jaar een achttal gerenommeerde horecabedrijven welke allen de heerlijkste en verrassend lekkerste gerechten(tjes) uit hun bedrijf presenteren.

Fashion Event
Op deze dag wordt eveneens het Fashion Event gehouden, georganiseerd door de meeste Leekster modebedrijven in samenwerking met NDC. Op twee locaties in het centrum gaan er modeflitsen en meer plaatsvinden van alle deelnemende modebedrijven. Mode voor vrouwen, mannen en kinderen in combinatie met aanverwante artikelen. Modellen showen op de rode lopers o.a. de nieuwe collecties van de deelnemende modezaken. Het geheel wordt aaneengesproken door een ter zake kundige speaker. Op informatieborden in het centrum wordt aangegeven wanneer de shows exact plaatsvinden. In de namiddag stapt de bezoeker eventueel naadloos over van fashion naar food tijdens het gezellige en sfeervolle Bourgondisch Leek.

Bourgondisch Leek is zaterdag 17 september, aanvang 16.00 uur en het duurt  zolang het gezellig is en uiterlijk tot 21.30 uur. Toegang is voor alle bezoekers kosteloos!

Archieffoto

   
Back to top button