Informatie-avond over nieuwe ontwikkelingen afvalverwerking

WESTERKWARTIER – Op woensdagavond 14 september a.s. is er een avond over afvalverwerking, georganiseerd door D66. Het programma gaat over nieuwe ontwikkelingen en technische mogelijkheden voor het verwerken van afval.

De huidige manier van afvalinzameling in onze regio heeft in de loop van 20 jaar een hele ontwikkeling doorgemaakt. In deze periode is innovatief gewerkt om zoveel mogelijk afval te kunnen scheiden, met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Dit heeft geleid tot scheidingspercentages om trots op te zijn.

Er zijn de laatste jaren echter ook nieuwe ontwikkelingen. Zowel in de technische mogelijkheden van afvalscheiding als in de aanwezigheid van afvalverbrandingsovens, waarmee vervolgens “duurzame” energie wordt opgewekt. Aan de verschillende opties hangt ook een ander prijskaartje. De vraag is: wat is wijsheid voor de toekomst van de afvalverwerking in het Westerkwartier?

De avond vindt plaats in het Cultureel Centrum in Zuidhorn (Jellemaweg 3) en begint om 19.30 uur (einde 21.30 uur). Er zijn korte inleidingen van experts van Suez, Attero en de Koninklijke Vereniging voor Afval & Reinigingsmanagement . Aansluitend is er een paneldiscussie o.l.v. Henk Bakker (burgemeester van Bedum).

Geïnteresseerd? U bent van harte welkom!

Archieffoto: Huisvuilverzamelauto van HRM

   
Back to top button