Nog even en de Rodermarkt gaat weer van start, maar check de taxi-tarieven

RODEN – Vanaf 23 september kan er 6 dagen lang genoten worden van muziek, kermis, drank en een boel gezelligheid. Dit op het jaarbeursterrein of in de kroegen en op straat!

Nu wordt er deze dagen volop gebruik gemaakt van taxi’s van en naar onder andere Leek. Door de hoeveelheid bezoekers die met een taxi naar huis gaan komen er ook veel taxi’s van buiten de regio Roden op af. Hier ontkomen we ook niet aan, en is ook noodzakelijk gezien de grote aantallen wat deze dagen in Roden te vinden is!

Alleen helaas leert de ervaring dat sommige taxi’s niet altijd eerlijk met de prijs omgaan. En kan er nog wel eens een te hoge prijs gevraagd worden voor een taxi rit. De taxi’s met een Rodermarkt Taxi logo staan in elk geval garant voor een eerlijke prijs, en kan met rodermarkt munten betaald worden.

Dat een te hoge prijs gerekend wordt, geldt dus niet voor alle chauffeurs, maar denk goed na of laat je goed informeren over de prijs van de rit:

– verplicht is namelijk dat er een tarief kaart in de auto ligt, waarin zichtbaar is, voor welke prijs men rijdt.
– men mag niet boven het wettelijk vastgestelde tarief gaan zitten:

Soort taxivervoer Maximum starttarief    Maximum kilometertarief    Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 2,97 € 2,18    € 0,36
Busje (5 tot 8 personen) € 6,04 € 2,75    € 0,41

Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit
Stel u maakt in een personenauto een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten:

  • starttarief € 2,97
  • kilometertarief 7 x € 2,18 = € 15,26
  • tijdtarief 15 x € 0,36 = 5,40.

In totaal is dat € 23,63

Als je al weet wat de maximale tarieven zijn, kan je zelf een beetje berekenen wat een rit vanaf bijvoorbeeld centrum Roden naar je huis kost. Nu wil het wel eens een paar euro schelen, in verband met de duur van de rit, maar weet je wel wat je ongeveer kan verwachten, en niet 10 of 15 euro te veel betaald! Of soms het dubbele wat er wordt afgerekend!

   
Back to top button