Ondanks stokkend rendement in 2e helft, is OWK betere in de wedstrijd tegen KIOS

OOSTWOLD – Op deze zonnige zondag 18 september stond de wedstrijd gepland tegen ‘oude bekende’ KIOS, één van de meest dichtstbijzijnde teams dit seizoen.

De wedstrijden tussen KIOS en de CINX formatie van OWK zijn over het algemeen pittig. Beide ploegen zullen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven, wat vaak zorgt voor felheid, leuke doelpunten en twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. OWK wil boven in de 1e klasse mee blijven doen, dus zullen zij, net als de voorgaande wedstrijden, weer winst moeten pakken. Na de wedstrijd van de 2e teams, kon het 1e team aanvangen. Door deze wedstrijd was het nog duidelijker geworden dat KIOS 1 hier niet zomaar weg zou gaan met 0 punten, nadat KIOS 2 de winst vierde. Coach Michel Daling sprak het team daarom ook toe om vooral scherp te beginnen. En dat deed OWK. Binnen 5 minuten stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.

Maar KIOS vocht terug en kwam vrij vlot tot een 2-2. De daaropvolgende minuten nam OWK telkens het voortouw door te scoren, maar kwam KIOS er gelijk achteraan. Tot beide ploegen vijf doelpunten hadden gemaakt, wist OWK de voorsprong uit te bouwen, door nog eens vijf keer te scoren. Even leek dit zo te blijven, maar ook KIOS wist dat er wat moest gebeuren en kwam terug tot een spannende 12-11; tevens de ruststand.De CINX-formatie werd in de rust toegesproken door coach Michel, maar veel was er niet te zeggen. De ploeg wist zelf welk spelletje KIOS speelde, wat er moest gebeuren en welke fouten voorkomen moesten worden.

De tweede helft begon met een doelpunt aan de OWK kant, maar daarna was er aan beide kanten een staakt het vuren. De Oostwldjers en Ruinerwoldernaren hadden beide moeite met het afronden van de kansen, wat zorgde voor weinig scores. OWK wist uiteindelijk nog drie keer het gat van de korf te vinden, maar door het goed dicht te houden in de verdediging, scoorde KIOS slechts twee maal. De thuisploeg liet ondanks de bijbehorende scores zien dat zij de betere ploeg waren vandaag. Eindstand 16-13.