Bekerduel VEV’67 – Siddeburen

De voorbereiding:

Zaterdag 24 oktober stond het bekerduel tegen Siddeburen op het programma. Siddeburen dat in de middenmoot staat van de derde klasse speelt zijn wedstrijden op zondag. De algemene denkwijze is toch wel dat de zondagafdeling van de KNVB over het algemeen zwakker is dan de zaterdagtak. Vroeger was die zienswijze juist andersom en werd het zondagvoetbal als de sterkere beschouwd. VEV’67 dat in een goede flow zit werd toch wel als torenhoge favoriet beschouwd in deze wedstrijd om een plekje in de volgende ronde van het bekertoernooi. De volgende spelers mochten het klusje klaren.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Ton Baan, Robin Elderman ( C ), Joachim Wiegman, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Rense Dijk, Enrico Wardenier, Vincent de Koning, Gerhard van den Berg, Marwin van Wijk, Wessel van der Galien, Hans Pascal ( GK )

De wedstrijd:

Na de toss bleek al snel dat VEV’67 de betere ploeg was en het zou dan ook niet de vraag zijn of er gescoord werd maar wanneer. Het eerste doelpunt kwam van het hoofd van Robin Elderman die een corner van Enrico Wardenier feilloos binnenknikte. Het volgende doelpunt kwam van de voet van Enrico zelf. De middenvelder werd aangespeeld en speelde zich vrij. Van buiten het 16-meter gebied was het schot van Enrico de doelman te machtig die er niet heel sterk uit zag bij dit balletje. Vlak voor rust zorgde Jeffrey Visser voor de 3-0 door de bal hoog in het doel te jassen. In de rust werd er gewisseld en kwamen Marwin van Wijk, Wessel van der Galien en Gerhard van den Berg binnen de ploeg. Bij opnieuw een hoekschop van Enrico Wardenier kopte ditmaal Ton Baan de bal tegen de touwen voor de 4-0. De 5-0 was een prooi voor Vincent de Koning.

De aanvaller werd diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de uitkomende doelman. Met een subtiel boogballetje verschalkte hij de doelman die het nakijken had. Het regende kansen waarbij Klaas Kleiker meer als toeschouwer fungeerde. Enrico liet met een schuiver de 6-0 aantekenen en kon na een vloeiende aanval simpel ook voor de 7-0 zorgen. Op links werd opnieuw Vincent aangespeeld die een prima individuele actie in huis had en twee man omspeelde om daarna met een droge knal de achtste goal liet aantekenen. VEV’67 ging nu op jacht naar de 10 doelpunten waarbij Rense Dijk voor de negende zorgde. Na een aanval was de verdediging in geen velden of wegen te bekennen. Gerhard van den Berg speelde Vincent aan die Rense een niet te missen kans kreeg die hierdoor ook op het wedstrijdformulier kwam te staan als doelpunten maker. Siddeburen geloofde het wel en was niet opgewassen tegen het mooie combinatiespel van VEV’67. Vlak voor het einde van de 90 minuten mocht Koert Thalen voor de 10de treffer zorgen. Zijn schot in de verre hoek was de doelman te machtig die nog wel een poging deed de bal te keren maar er niet bij kon. Het slotakkoord was voor Rense die met een prachtig stiftballetje voor de 11de en laatste goal tekende waarna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal werd de zege gevierd waar niets op af te dingen viel. Wessel werd toegezongen want hij mocht zijn 20ste verjaardag vieren. Na het douchen werd er pasta gegeten met een salade want de wedstrijd werd pas om vijf uur gespeeld. De doelpunten werden geanalyseerd waarbij er ook nog genoeg kansjes niet benut werden. Vooral de tweede helft was prachtig om te zien waarbij Siddeburen aangeschoten wild leek zo groot was het krachtsverschil. Volgende week staat er een topper op het programma waarbij Broekster Boys de opponent is. Aftrap is 14.30 uur waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat de wintertijd is ingegaan. Voor nu zeg ik maar weer,