Theatergroep Raamwerk speelt Verwarringen van Alan Ayckbourn

LEEK – ‘Verwarringen’ door Theatergroep Raamwerk bestaat uit vier verhalen, een reeks momentopnames van geobsedeerde, tragische en eenzame personages, min of meer met elkaar verbonden, bij wie je je afvraagt of je om ze moet lachen of huilen:

Het eerste verhaal bestaat uit vijf monologen van personages die weg willen of dat overwegen. Daaropvolgend twee door elkaar lopende verhalen van het echtpaar Lucy en Harry. Lucy is al weken alleen thuis met de kinderen, wanneer zij bezoek krijgt van de buren, Rosemary en Terry, naar aanleiding van een telefoontje van Harry. Lucy is niet te bereiken. Ze let niet zo op gebel. Hoe reageren de buren? Harry is in de bar van een hotel en probeert tevergeefs verbinding te krijgen met zijn vrouw. Met zijn avances naar bar-genote Paula lijkt hij meer succes te hebben.

Na de pauze volgt het verhaal van Polly en Martin. Polly is alleen op vakantie geweest. Nu wil zij gezellig uit eten met haar man Martin. De aanwezigheid in het restaurant van meneer Pearce, Martins baas, en diens vrouw gooit echter roet in het eten. Van de weeromstuit gooit Polly de knuppel in het hoenderhok, waardoor Martin open kaart moet spelen. Ondertussen slijpen mevrouw en meneer Pearce de messen. Wie krijgt wat op z’n bordje?

Spel: Laura Dekker, Tisa Huisman, Dennis Mulder, Marieke Spannenberg, Vera Verhagen.
Regie: Hanneke van der Molen
Techniek: Marcel de Bruin

Over Theatergroep Raamwerk
Theatergroep Raamwerk is een theatergroep uit de stad Groningen die sinds 2005 theatervoorstellingen maakt in de kleinere theaters in Groningen en Drenthe onder leiding van Hanneke van der Molen, regisseur amateurtheater en toneeldocent bij VRIJDAG en verschillende basisscholen.

Sinds 2005 steunt de Kunstraad Groningen met projectsubsidies Theatergroep Raamwerk. Verder is de voorstelling mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Theatergroep Raamwerk en Medisub BV sociaal- en duik-medisch advies in Groningen.

Foto: Marcel Dermois

   
Back to top button