IVN Leek-Nietap organiseert excursies tijdens Nacht van de Nacht

LEEK/NIETAP – IVN Leek-Nietap biedt kinderen de mogelijkheid om op zaterdagavond 29 oktober deel te nemen aan een van de zeldzame excursies van de Nachtwachter.

In het donker een boswandeling maken samen met de Nachtwachter? Dat kan nu !.

De Nachtwachter woont in het bos, maar vertoont zich overdag nooit. Als geen ander kent hij de geheimen en bijzonderheden van de nacht. Aan kinderen en volwassenen vertelt hij graag over het leven van dieren en planten in het bos. De Nachtwachter leert jong en oud de nacht beleven door te ruiken, proeven, horen en zien.

Wil je deze kans om de Nachtwachter te ontmoeten niet missen, geef je dan snel op (tot 28 oktober!) voor deze wandeling. Dat kan bij Edith Barf via tel.nr. 06-18962893 of via de email: [email protected].
Je krijgt dan de plaats en tijd te horen waar wij verzamelen. Waar we de Nachtwachter zullen ontmoeten, is nog niet bekend. Daar wordt nog een afspraak over gemaakt.

Deze excursie is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en hun volwassen begeleider(s). Er kunnen maximaal 20 deelnemers (incl. begeleiders) mee. Dus begeleiders, wellicht wilt u ten behoeve van de kinderen niet met te veel volwassenen mee. Er is deskundige begeleiding vanuit het IVN aanwezig.

Kosten: kinderen t/m 12 jaar € 2,50 / begeleiders € 1,00

Met een fluisterboot over het Leekstermeer
Voor de 12e keer alweer organiseren de provinciale Milieufederaties met al hun partners op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. (zie www.nachtvandenacht.nl of www.nmfgroningen.nl)

Met behulp van een aantal fluisterboten organiseert IVN Leek/Nietap een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer. Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water. Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting zal dit een spectaculaire tocht zijn!

Er is per boot deskundige begeleiding en zwemvesten aanwezig!

Het aantal deelnemers aan deze boottocht, volwassenen en kinderen, is maximaal 22 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk! Dit kan via: [email protected]

We verzamelen om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap en gaan dan varen tussen 19.00 en 21.00 uur. Na afloop is het mogelijk om voor eigen rekening nog een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: alle deelnemers € 5,00

N.B.1: Omdat de zitjes in de fluisterboten van aluminium zijn is het wenselijk een kussentje mee te nemen tegen de optrekkende kou.

N.B.2: Omdat het doorgaan van deze tocht van een aantal factoren afhankelijk is is het raadzaam de site in de gaten te houden.

 

   
Back to top button