Goed bezochte avond bij Schaakclub Leek

Leek – Afgelopen vrijdag was het weer een gezellige en drukke jeugdavond bij Schaakclub Leek. De opkomst was groter dan gedacht, dankzij een aantal nieuwe gezichten.

24 jonge schakers begonnen de avond met een les over de ‘gouden regels’ (pion in het centrum, stukken ontwikkelen, rokeren) gegeven door jeugdbegeleiders Johnny en Tobias. Na de les werd één van de meest bekende schaakpuzzels getoond, gecomponeerd door Paul Morphy toen hij 10 jaar oud was.

Wit aan zet, mat in 2

Na een half uurtje studeren begon ronde 1 van de interne jeugdcompetitie. Nieuwkomer Jelle Nat won op indrukwekkende zijn eerste partij, zijn dame en paard waren de stelling van Pascal Oussoren binnengedrongen en mat volgde snel.

Nieuw lid Vincent Hut kwam tegenover sterke speler Jordyn van Keulen te zitten en moest uiteindelijk het onderspit delven. Ervaren speelster Elise Steendam behaalde een knappe overwinning tegen Samuël de Vries en Roel van der Ploeg gaf in een sportief gebaar de winnende zetcombinatie door aan zijn tegenstander Thijs de Vries; klasse!

Senioren
Daarna was het de beurt aan de senioren. De Club organiseerde de club alweer voor de derde keer een voorronde in de jaarlijkse Schaakoff, een initiatief van de KNSB als aftrap van het nieuwe seizoen. Open voor alle belangstellenden wordt in groepjes van 4 een rapid competitie afgewerkt (3 rondes dus), ingedeeld op sterkte. De winnaars van de groep gaan door naar een volgende ronde in Groningen. Voor ons de derde keer alweer dat we dit organiseren. Met 16 deelnemers was dit tot dusver de drukstbezochte editie. In de groep van spelers met rating boven de 1700 werd Ruurd Kunnen (van de SC Roden) winnaar. Frans Huisman won de volgende groep. De 15-jarige bezoeker Jonathan Hannessen won de groep van spelers met een rating van 1200tot 1400. De laatste groep werd gewonnen door Jeugdcoördinator Sander Bolhuis. Een gezellige avond!

   
Back to top button