6-minutentraining voor Burgerhulpverleners in Leek

LEEK – Momenteel zijn er in de gemeente Leek bijna 100 burgerhulpverleners actief en inzetbaar bij reanimaties in de buurt. In april 2015 waren er zo’n 60 actief, dus de dekking in de gemeente wordt steeds beter.

Op woensdagavond 16 november 2016 stelt Stichting Groningen Hartveilig (GHV) de burgerhulpverleners in de gelegenheid om een (herhalings)6-minutentraining bij te wonen in het kader van uw deelname aan het Reanimatie-Oproep-Netwerk (RON) van HartslagNu.

Herhaling
GHV biedt enkele malen per jaar een herhalingstraining aan, in de hoop dat de burgerhulpverleners minimaal één keer per jaar deelnemen aan deze training. De herhalingstraining is gratis te bezoeken omdat de kosten door de lokale overheden worden gedragen. We nodigen u van harte uit om mee te doen, de trainingen zijn voor alle burgerhulpverleners in Leek en de gemeente Leek.

Realistisch
Tijdens deze training wordt u naar een onbekende locatie gestuurd voor een reanimatie. Hierbij wordt de praktijk zo goed mogelijk nagebootst en krijgt u naast de eigenlijke reanimatie ook te maken met onverwachte gebeurtenissen. Mocht u nog deze nog niet in uw bezit hebben, tijdens de 6-minutentraining worden ook de witte reanimatiehesjes verstrekt, zodat u bij een oproep herkenbaar bent als burgerhulpverlener van Groningen HartVeilig.

De praktijk trainingen worden door de deelnemers als bijzonder zinvol ervaren. Als u daarna opgeroepen wordt voor een echte reanimatie, dan bent u beter voorbereid! Voor het aanmelden bij de bovengenoemde 6-minutentraining klik hier.

Ook burgerhulpverlener worden?
Heeft u ook interesse om burgerhulpverlener te worden om zo hulp te kunnen bieden bij een reanimatie in de buurt. Ga dan naar de website van Groningen Hartveilig voor meer informatie.

   
Back to top button