Vijfde editie van Grolsch Boeren Rock in Sportcentrum Leek

LEEK – De vijfde editie van het befaamde Grolsch Boeren Rock in Sportcentrum Leek is op zaterdag 26 november 2016 en belooft een absolute topavond te worden.

Het eerste lustrum wordt gevierd met een topbezetting aan artiesten als de Bökkers, het nieuwe Normaal zoals de Sallandse band veelal genoemd wordt door de rockliefhebbers, de populaire volkszanger Jannes, toprockband Mooi Wark, het populaire Veenkoloniale De Høksons en DJ Olaf. Een topbezetting dat garant staat voor een heerlijke uitgaansavond met voor elk wat wils!

‘Het eerste lustrum van de Grolsch Boeren Rock hebben we extra cachet willen geven door de liefhebbers een top line-up aan te bieden. Wij denken met dit programma wederom duizenden bezoekers een plezier te doen en gaan er vanuit weer uitverkocht te raken, net als de vorige keren’, zo vertelt organisator Jacob Veenema, directeur en mede-eigenaar van Sportcentrum Leek. ‘De welhaast meest aansprekende artiestenbezetting die mogelijk is momenteel, draagt er zorg voor dat de vele boerenrock liefhebbers in deze regio volop aan hun trekken komen op zaterdag 26 november. De laatste editie trok ruim 2500 toeschouwers en ik denk dat we hier ditmaal ruim over heen gaan’, aldus de succesvolle organisator, die ook uitkijkt naar de 26ste november en van plan is ook zelf volop te genieten.

Fantastische line-up tijdens Grolsch Boeren Rock
Met Jannes, de ongekroonde Koning der Piraten en een absolute topper in de volksmuziek heeft Sportcentrum Leek een topper van formaat aangetrokken. Jannes, zeer populair bij duizenden liefhebbers en zéker ook in deze regio, maakt van zijn optredens immer een warme happening met veel interactie met het aanwezige publiek en het belooft op voorhand weer een knallend festijn te worden.

Een andere topband is Bökkers, de van oorsprong Sallandse rockgroep die door vele rockliefhebbers, na het stoppen van boerenrockgroep Normaal, gezien wordt als dé topband en betiteld als het ’nieuwe Normaal’. Zelf zeggen ze hierover: ‘Er zijn overeenkomsten en verschillen. We spelen samen in het genre dat Normaal opgericht heeft. Zij hebben er ooit voor gezorgd dat wij deze dialectmuziek kunnen maken. Meer en meer komen wij, naast vele covers, met eigen repertoire en ook in Leek gaan we de pannen van het dak spelen, dát is zeker’, aldus Hendrik Jan Bökkers, namens de succesvolle band. De Bökkers staan vroeg ingepland deze avond, kom dus op tijd om zeker te zijn om dit optreden niet te missen!

Mooi Wark, de in 1992 opgerichte en van oorsprong Drentse band. Wie kent ze inmiddels niet en heeft al menigmaal genoten van deze absolute feestband en in Leek graag geziene en gehoorde artiesten. Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek. Hierdoor is elk optreden van hen anders. Het repertoire tijdens optredens bestaat vaak uit veel vrolijke nummers, meestal (boeren)rock-‘n-roll en immer weten ze een topstemming te creëren!

De Høksons, is Veenkoloniale rock’n roll! Het best te typeren als vier uit het veen getrokken kerels met een diep gewortelde passie voor rock’n roll. De van oorsprong Veenkoloniale band heeft niets met top 100 en populaire muziek maar, zoals ze zelf zeggen, ‘gewoon met de teller in het rood nummers van de eerste platen van Normaal spelen, totdat er geen voegen meer in de muren zitten’. Deze kneiters van Normaal-hits worden naadloos aangevuld met eigen werk. Het publiek draagt deze nuchtere kerels dan ook niet voor niets op handen!

Inmiddels vaste gast is de populaire DJ Olaf. Als geen ander weet hij de overbruggingen tussen de groep optredens zo in te kleden dat het publiek met hem wegloopt. Inmiddels niet meer weg te denken tijdens de Grolsch Boeren Rock edities en vele andere feesten en partijen.

Nieuw is de Biersweeper
Tijdens deze boerenrockavond is voor het eerst de biersweeper aanwezig. De biersweeper is een spel waar de bezoekers aan mee kunnen doen. Het is een luchtkussen (diameter 9 meter)  waar een soort van rad in ronddraait. De deelnemers moeten over het rad springen en blijven staan. Wie valt ligt uit het spel. Diegene die het langst blijft staan in een spel, heeft gewonnen. Deelnemers betalen één munt om mee te mogen doen. De winnaar krijgt de ingelegde munten uitgekeerd in bier.

Entree en voorverkoop
In de voorverkoop, via de bekende voorverkoopadressen in de gehele regio en Sportcentrum Leek en via www.vanplan.nl, kosten de entreekaarten €15,00. Aan de deur, indien dan nog voorradig bedraagt de entreeprijs €18,50. De zaal gaat open om 18.30 uur, aanvang 20.00 uur. Zie voor alle uitgebreide informatie ook www.grolschboerenrock.nl.

Voorverkoopadressen
Assen– Warenhuis Vanderveen, Eelde– Primera Eelde, Grootegast– Primera van der Wijk, Hoogezand– Primera Hoogezand, Leek– Biocorner Easyhobby en Sportcentrum Leek, Marum– Primera Marum, Roden– Primera Roden, Veendam– Primera Hiemstra en Zuidhorn– Boekhandel Schoelier.

Back to top button