Stichting Autisport Leek wint Stimuleringsprijs Autisme 2016

LEEK – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hanze Plaza te Groningen is dinsdag 22 november de Stimuleringsprijs Autisme 2016 aan de Stichting Autisport Leek uitgereikt.

De stichting zet zich in voor kinderen met autisme die niet bij reguliere sportverenigingen kunnen sporten. Met ondersteuning van voetbalvereniging VEV’67 zijn ze nu een jaar actief met een voetbalteam voor kinderen met autisme. De Stichting Autisport is één van de zeven genomineerde organisaties voor de prijs. Deze prijs is dit jaar voor het eerst aangeboden door het Samenwerkingsverband Autisme Netwerk Groningen en is bedoeld voor organisaties die zich onderscheiden voor hun positieve inspanningen en inzet ten behoeve van mensen met autisme.

De jury noemt in haar rapport: het initiatief van de Stichting Autisport richt zich niet alleen op participatie en ontwikkeling in het nu, maar dient vooral als basis voor participatie later, onder de noemer normaal waar mogelijk en aangepast waar nodig. Ook roemt de jury de manier waarop dit wordt gedaan: aansluiten bij de mogelijkheden en de kwaliteiten van het individu en vaardigheden versterken. Dit wordt op een natuurlijke manier gedaan door aandacht en begrip voor en kennis van autisme, waarmee ook vooroordelen worden weggenomen. Ieder individu heeft het recht mee te kunnen doen en de jury vindt dat dit initiatief een goede aanjager is en een voorbeeldfunctie heeft om navolging te krijgen en als voorbeeld kan dienen voor andere doelgroepen. 

Een trotse en blije voorzitter Lena van der Kaap van de Stichting Autisport Leek mocht de prijs van Gijs Horvers, ervaringsdeskundige op gebied van autisme en werkzaam bij het VWS programma Vanuit Autisme Bekeken, in ontvangst nemen.

   
Back to top button