December feestmaand op Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 3 december wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt feestelijk verlicht en gratis te bezoeken.

Lekkere lastminute cadeautjes
Sinds mensenheugenis is december de maand van de cadeautjes. Het begint goed met het gezellige Sinterklaasfeest op 5 december.

Heeft Sint op het laatste moment nog een presentje nodig, misschien voor iemand die alles al heeft? Denk dan eens aan iets lekkers van de slager of geurige kruiden en ingemaakte groenten van Inmaken & Zo of een pot honing van imker Kapma. En voor de koukleum: warme sokken van Willekeurige draden. Met de hand gebreid! Op de markt is allerlei lekkers te koop om de feestvreugde tijdens pakjesavond te verhogen.

Kerstmenu met streekproducten
De kraam waar live op de markt gekookt wordt met streekproducten was jaren een ware trekpleister. Deze recepten zijn verzameld op onze website www.streekproductenmarktnienoord.nl. Handig om ideetjes op te doen voor Kerst. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Parmaham-rolletjes van slager Jan Nederhoed van Het Lekkere Winkeltje. Of een herfststoofpotje met stoofpeertjes in port als bijgerecht. De standhouders op de markt leveren de lekkerste regionale producten: ook voor uw Kerstdiner!

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Streekproductenmarkt Nienoord is te volgen via Facebook en Twitter.

Back to top button