Rodenburg verslaat kampioen Noordenveld

LEEK – Dit weekend stond er een zaterdag wedstrijd op het programma, Noordenveld kwam namelijk op bezoek. Vorige week wist Noordenveld al kampioen te worden door al haar wedstrijden tot dusverre te winnen. Aan Rodenburg de taak om de ongeslagen status van Noordenveld te doorbreken.

Rodenburg liet direct zien dat ze deze wedstrijd serieus namen, ondanks de ruim verloren wedstrijd in Roden. Met twee doorloopballen en een klein kansje nam Rodenburg een 3-0 voorsprong. Noordenveld herpakte zich wat en kwam terug tot 4-2. Tot aan de 8-6 werd het verschil nooit groter dan 2 doelpunten, maar vlak voor rust wist Rodenburg uit te lopen tot 11-7. Zij hadden de wedstrijd onder controle, ze vielen geduldig aan en wisten de juiste personen uit te spelen. In de laatste minuut kreeg Noordenveld nog een strafworp mee en bepaalde daarmee de ruststand op 11-8.

Ondanks de voorsprong wist Rodenburg goed dat de winst nog lang niet binnen was. Met nog een half uur te spelen kon de wedstrijd nog alle kanten op. Noordenveld realiseerde zich dat waarschijnlijk ook en kwam direct na rust terug tot 11-9 via een doorloopbal. Direct daarna zette Rodenburg alweer een 12-9 voorsprong op het scorebord. Helaas kreeg Rodenburg niet de kans om de voorsprong uit te bouwen en vielen de doelpunten om en om. Tot 16-14 bleef Rodenburg haar voorsprong houden, maar Noordenveld wist terug te komen tot 16-16. In deze fase van de wedstrijd heeft Rodenburg in het verleden regelmatig de wedstrijd verloren, maar vandaag was dat niet het geval.

De aanvallen bleven geduldig en Noordenveld kreeg bijna geen kans om meerdere schoten te nemen in één aanval. Rodenburg nam weer de leiding, 18-16. Het bleef spannend, maar Rodenburg liep weer een doelpunt uit tot 20-17. Met nog korte tijd op de klok maakte Noordenveld de 20-18. Voor Noordenveld was er geen tijd meer en Rodenburg wist zo verdiend met 20-18 te winnen. Een knappe overwinning waardoor handhaving door Rodenburg gerealiseerd is en een top 3 klassering nog mogelijk is.

Komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. De eerst volgende wedstrijd is op 5 maart uit bij Vitesse in Beilen, de wedstrijd zal beginnen om 14:45. Het tweede zal het dat weekend in Winschoten opnemen tegen Korwi 2.