Hennepkwekerij gevonden na zolderbrand Waezenburglaan (Video)

LEEK – Zondagmiddag om 16.39 uur werd de brandweer van Leek gealarmeerd voor een woningbrand aan de Waezenburglaan te Leek.  Er zou een brand zijn op de zolder van een tussenwoning in een rij van 6 woningen. Ter plaatse is opgeschaald naar middelbrand omdat er gezien de rookontwikkeling kans bestond dat de brand zich uit zou breiden naar de naastgelegen woningen.

Door een gerichte binnenaanval van het korps Leek is de brand snel onder controle gebracht.  Vrij snel kon het sein brandmeester worden gegeven. Het tweede gealarmeerde voertuig uit Roden is niet meer ingezet. De hoogwerker van de brandweer Groningen is nog ingezet voor controle aan het dak. De zolder is volledig uitgebrand en de naastgelegen woningen in het blok hebben rookschade opgelopen.

De bewoner is ter plaatse door ambulance personeel behandeld aan rookinhalatie en lichte brandwonden aan de handen. Het elektriciteitsbedrijf is aan de Waezenburglaan ter plaatse om de meterkast te controleren.  De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand en de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Om 18.25 uur zijn de laatste voertuigen teruggekeerd.RTV Noord

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek & Herald Veenstra InfoLeek & Niels de Kant (video)

   
Back to top button