OWK 1 speelt thuis tegen Apollo 1 uit Heerhugowaard

OOSTWOLD – Zondag 11 december moest de selectie van OWK voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen Apollo uit Heerhugowaard.

Na de mooie winst van het 2e team op Apollo 2, waarmee OWK 2 de koppositie in de poule overneemt, was het de beurt aan OWK 1. In het eerste gedeelte van de veldcompetitie werden de punten gedeeld door de beide 1e teams. Voorafgaand aan de wedstrijd werd zodoende een spannende pot verwacht tegen de huidige nummer 3 van de poule.

Het was de thuisploeg die de score opende middels een vrije worp. Na de 2-0 wist ook Apollo op het scorebord te komen door het afronden van een vrije worp. Binnen 5 minuten wist OWK de score vervolgens vlot uit te bouwen naar een 6-2 voorsprong. Door verdedigende fouten aan OWK-zijde mocht Apollo echter drie keer vanaf 2,5 meter aanleggen en kon daardoor tot 6-5 terugkomen.

Waar de Oostwoldjers de korf vandaag gemakkelijk wisten te vinden, sprong Apollo een stuk minder zuinig om met de gecreëerde kansen. Door goed reboundwerk en daardoor lange mooie aanvallen bij de thuisploeg werd er gerust met een ruime voorsprong van 14-9.

In de tweede helft was er een vergelijkbaar spelbeeld. Apollo die moeite had de korf te vinden tegenover OWK die vanuit alle posities doel trof. Na 10 minuten gespeeld te hebben stond er maar liefst een 20-10 stand op het scorebord. De riante voorsprong resulteerde echter niet in het verslappen van de Cinx-formatie. De scores bleven vallen waarbij vooral Tessa Lap deze middag met scherp schoot. De vier basisheren hadden na 50 speelminuten, op een stand van 28-15, hun rust meer dan verdient. Sander Lap, Patrick Aalders, Rene Buring en Niels Lap mochten de wedstrijd in hun plaats afronden.

Het was een wedstrijd waarin OWK het voor het eerst deze competitie echt voor elkaar kreeg hun gewenste spel te tonen en dit ook wist te bekronen met veel scores tegen een tegenvallend Apollo. De goede leidsman floot af op een eindstand van 30-17.