PRIMEUR: ‘Het Wilde Noorden’ opvolger van ‘Race to Escape’

TOLBERT – ‘Er gaat iets groots gebeuren in Tolbert’. Zo kondigde De Postwagen afgelopen vrijdag op mysterieuze wijze nieuwe ontwikkelingen aan. InfoLeek heeft de primeur en maakt bekend dat het gaat om een opvolger van de Race to Escape.

De Race to Escape is een bijzonder populaire escape room in Tolbert. Met ruim 25.000 deelnemers spreekt De Postwagen van een geslaagd jaar. Toch zit het team van de opvallende horecagelegenheid niet stil. Volgens hen is het tijd voor ‘verbetering en vernieuwing’, nu er steeds meer mensen van de Race to Escape hebben geproefd.

Storytelling
Die verbetering zit in onder andere thematisering en storytelling. Van een ‘gewone’ escape room is niet langer sprake: deelnemers reizen vanaf 12 januari 2017 terug in de tijd. Het is 1913 en de Nederlandse Tram Maatschappij heeft een spoorlijn aangelegd, dwars door Tolbert. De lijn is bedoeld voor passagiers, maar er gebeurt iets anders…

Kwetsbare bodem
Criminele cowboys smokkelen via de trams kostbare bodemschatten en dure drank uit Groningen naar steden in het Westen, tot groot ongenoegen van hoofdrolspeler Patser Ponto. Deze woeste indiaan roept alle boeren, burgers en buitenlui van het Noorden op om hem te helpen: ‘De kwetsbare bodem in het Noorden is al teveel bewerkt’.

Geheim
In het plot zijn voor de oplettende lezers subtiele verwijzingen te ontdekken naar de hedendaagse ophef over de gasboringen in Groningen. Het complete verhaal houdt De Postwagen voorlopig nog geheim, maar het team belooft dat de deelnemers zelf een ‘cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis’ vormen. Ook zijn er allemaal nieuwe spelonderdelen. Via Facebook volgen er de komende tijd updates over de ecape room.

   
Back to top button