OWK 1 sluit zaal 2016 af als ‘Kerst’ Meister!

ZOETERMEER/OOSTWOLD – Voor de laatste wedstrijd van 2016 mocht de selectie van OWK afreizen naar Zoetermeer, waar het onbekende Phoenix de tegenstander zou zijn.

Vooraf werd verwacht dat deze ploeg mee zou gaan doen om de bovenste plek maar de uitslagen laten iets anders zien. Phoenix heeft al een aantal verliespunten, maar vandaag zouden ze zeker proberen de punten in eigen huis te houden. OWK zou daarom, net als vorige week tegen Apollo, scherp moeten starten. Dit gebeurde en de ploeg kwam al snel op een 1-5 voorsprong. Phoenix deed door twee rake afstandsschoten iets terug en bracht het verschil weer terug naar twee punten. OWK liet zich echter niets vertellen en stoomde, door gevarieerd en dynamisch spel, door naar een verschil van acht punten, 5-13.

Phoenix probeerde vooral door verre afstandsschoten iets terug te doen maar dit bleek geen goede tactiek. Verder was de zoetermeerse ploeg veel bezig met de scheidsrechter. Hierdoor kon OWK gaan rusten met een 9-15 voorsprong. In de pauze werd er op gehamerd om vooral het spel door te zetten, want de wedstrijd was nog niet gewonnen. Verwacht werd dat Phoenix het randje meer zou gaan opzoeken, maar hier moest vooral niet in worden meegegaan. In een vak van Phoenix leek de tactiek te zijn veranderd door meer met de dames op de doorbraak te spelen, maar dit bracht de stand niet in gevaar. Via een 9-18 tussenstand werd er uiteindelijk afgesloten met een 18-28 eindstand. Wederom een prima en belangrijke overwinning voor de CINX formatie in de strijd om het kampioenschap.

Na de wedstrijd werd daarnaast duidelijk dat directe concurrent Kios verloor van Apollo, waardoor OWK zich met twee punten voorsprong mag gaan opmaken voor de kerstvakantie. Na de welverdiende kerstkransjes en oliebollen staat meteen, op 8 januari, de confrontatie met Kios op het programma. OWK kan dan een zeer belangrijke stap zetten en de nummer 1 positie verstevigen. Nu eerst even rust en daarna weer knallen! Een team, een taak!

Archieffoto

   
Back to top button