Echtpaar Bouwes-de Vries 65 jaar getrouwd

LEEK – Op 7 januari a.s. is het echtpaar Bouwes-de Vries 65 jaar getrouwd. De heer Hindrik (Henk) Bouwes en mevrouw Jeltje Bouwes-de Vries gaven elkaar het ja-woord op 7 januari 1952 te Leek. De heer Hindrik Bouwes is geboren op 12 december 1929 in Leek en mevrouw Jeltje Bouwes-de Vries is geboren op 26 november 1924 in Marum.

Zij hebben elkaar in 1949 leren kennen in Leek in het toenmalig hotel dancing Nijdam op de Dam in Leek, waar mevrouw Bouwes werkte. Op de Dam begonnen ze samen een ijssalon. In 1952 zijn ze getrouwd. Omdat er huizenschaarste was, hebben ze eerst een houten vakantiehuisje gekocht en deze mochten ze plaatsen bij lieve mensen in de achtertuin aan de Oldebertweg. Inmiddels was hun dochter Alie geboren. Hier hebben ze ongeveer 4 jaar gewoond. De heer Bouwes had toentertijd naast de ijssalon een aantal uren werk bij de PTT als postbode.

Daarnaast was hij stoker/tuinman bij de huishoudschool in Tolbert. Ook brachten ze samen tijdschriften rond. Na 4 jaar konden ze aan het Boveneind een ingericht huis huren van mensen die gingen emigreren. Inmiddels had de heer Bouwes een vaste aanstelling bij de PTT gekregen. Met broer Albert konden ze destijds een ijsdepot kopen. Dit betekende, naast het postlopen, dat het ’s zomers een erg drukke tijd was met het bezorgen van ijs. Tevens hebben vader en moeder op de Dam jarenlang een kiosk gehad, waar mevrouw Bouwes elke dag ijs verkocht.

Mevrouw Bouwes heeft naast haar huishouding bijna 25 jaar het postkantoor in Leek schoongemaakt.

Het is samen altijd hard werken geweest, maar hierdoor konden ze wel elk jaar een fijne kampeervakantie in het buitenland houden.

In 1958 hebben ze een huis laten bouwen aan de Van Panhuyslaan, met een mooie tuin rondom hun huis, waar ze nu nog steeds zelfstandig wonen. Ze genieten hier nog elke dag van.

Samen hebben ze een dochter en zijn opa en oma van twee kleinkinderen en overgrootouders van 4 achterkleinkinderen.

Back to top button