Carbidboys sluiten het jaar traditiegetrouw knallend af

ZEVENHUIZEN – Oudejaarsdag rond 10 uur vlogen de eerste ballen en deksels van melkbussen door de lucht aan de Veldstreek. De Carbidboys knallen voor de 24e keer het jaar uit.

Afgelopen dagen hebben ze zo’n 100 melkbussen gereed gemaakt voor deze grote dag. Ook dit jaar stond de bijzondere attractie weer opgesteld, het zogenoemde ‘carbidrad’. Een draaiend rad met daaraan melkbussen gemonteerd, zorgde als ‘paradeplaatje’ voor een extra geweldig en oorverdovend spektakel. Dit ‘rad’ is verder nergens in Nederland te zien of te horen! Vele mensen uit de weide omgeving kwamen een kijkje nemen of gezellig een borrel drinken in de tent.

Rond de klok van half vijf werd de laatste serie carbid ontstoken waarna de Groninger topformatie ‘Diep-Triest’ voor een muzikale show zorgde in de tent.

Back to top button