Teleurstellend verlies Rodenburg in Wolvega

WOLVEGA/LEEK – De volledige selectie van Rodenburg reisde afgelopen zondag af naar Wolvega om het op te nemen tegen de selectie van SIOS. Rodenburg 1 heeft al drie weekenden geen wedstrijd gehad, de laatste wedstrijd van 2016 tegen Vitesse werd afgelast in verband met een sterfgeval bij Vitesse en de feestweekenden lag de competitie stil.

Vandaag zou het gezien de stand in de competitie een spannende strijd kunnen worden, Rodenburg staat met een wedstrijd minder gespeeld twee punten voor op SIOS.

Rodenburg begon de wedstrijd zeer voortvarend. Binnen enkele minuten nam Rodenburg een overtuigende 1-5 voorsprong met snel en sprankelend spel. SIOS kwam terug tot 3-5 en Rodenburg had pech met een aantal kansen die uit de korf ketsten. Bij deze stand in de wedstrijd maakte een SIOS heer een grove overtreding, hij had geluk dat hij er met een gele kaart vanaf kwam. Vanaf dat moment barstte de strijd echt los. Rodenburg wist continu de voorsprong te behouden, maar SIOS bleef aandringen. Vlak voor de rust kwam SIOS dan ook op gelijke hoogte, 8-8. In de laatste Rodenburg aanval van de eerste helft wist Rodenburg nog te scoren, waardoor zij wel met een voorsprong de rust ingingen.

Een eerste helft waar Rodenburg duidelijk beter was, maar dit te weinig kon uitdrukken in doelpunten. De tweede helft moest dit dan ook doorbroken worden. Helaas lukte dit niet direct, SIOS kwam gelijk en pakte daarna direct de voorsprong. In deze fase van de wedstrijd vielen de doelpunten om en om, tot de 15-15. Duidelijk was dat in de laatste minuten de wedstrijd beide teams nog konden winnen. Het rendement bij Rodenburg bleef te laag en SIOS wist juist van grote afstand een aantal doelpunten te maken in de tweede helft. SIOS liep uit naar een 18-15 voorsprong, de wedstrijd leek gespeeld maar in een alles of niets fase in de laatste twee minuten wist Rodenburg terug te komen tot 18-17. De wedstrijd duurde net te kort om een gelijk spel eruit te slepen en ondanks goed spel verloor Rodenburg de wedstrijd door wat pech met de schoten.

Vooraf aan de wedstrijd van het eerste namen de tweede teams het tegen elkaar op. Hier wist Rodenburg vrijwel de gehele wedstrijd de leiding te houden en won uiteindelijk verdient met 12-16. Volgende week staan er weer twee uitwedstrijden op het programma. Rodenburg 2 neemt het in Oude Pekela op tegen WSS 2 en Rodenburg 1 neemt het in Norg op tegen Club Brothers.