Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ opent per 1 februari haar deuren

LEEK –  Op 1 februari heeft Leek er een nieuw grand café restaurant bij. Op die datum openen de zakelijke compagnons Jacob Veenema en Albert Kuil, de directeur-eigenaren van Sportcentrum Leek, ProFit Fitnesscentrum en de uitbaters van Grand Café Borg Nienoord, de deuren van hen nieuwste aanwinst, Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ in hartje centrum van Leek. Over enige tijd wordt ook de inpandige afhaal ijssalon – met Italiaans ambachtelijk gemaakt ijs – met buitenterras in gebruik genomen.

Op 1 februari 2017 wordt Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ in gebruik genomen. Het fraai ingerichte grand café restaurant is oorspronkelijk in 2013 gestart onder de naam Latino restaurant Ramires. Het gekozen bedrijfsconcept van de toenmalige eigenaren bleek niet aan te slaan en men sloot per 1 september 2015 de deuren. Na marktonderzoek hebben de compagnons Veenema en Kuil besloten het grand café restaurant aan te trekken en met behulp van zeer ter zake kundige medewerkers dit fraaie horecabedrijf te gaan runnen.

Het fraaie grand café restaurant beschikt over een moderne en professioneel ingerichte keuken en het in warme tinten aangeklede café-restaurant gedeelte biedt plaats aan 70 lunchende dan wel dinerende gasten. Voor Leek en wijde omstreken betekent het een kwalitatief op niveau staand grand café restaurant met een gevarieerde menukaart met een in verhouding redelijk prijsniveau.’Vanaf 1 februari kun je in hartje centrum straks weer heerlijk en betaalbaar dineren of genieten van een lekkere lunch. Ook voor een kopje koffie/thee met of zonder heerlijk gebak behoort natuurlijk tot de mogelijkheden’, aldus de glunderende Jacob Veenema en Albert Kuil.

Leidinggevend team
René Bouma, leidinggevend gastheer, en Hans Parmentier, chef-kok, beiden geboren Noorderlingen en zeer ervaren in hun vakgebied, zijn aangetrokken en vormen met het, mede door hen, aangenomen team medewerkers straks het gezicht van het grand café restaurant.

René Bouma heeft reeds 27-jaar ervaring in het horecavak. Hij heeft o.a. meerdere jaren op Ameland in de horeca gewerkt en daar ook gewoond. Na de verhuizing naar stad Groningen heeft Bouma onder meer in opdracht diverse horecabedrijven succesvol mogen opstarten en als horecamanager in gerenommeerde horecazaken zijn sporen inmiddels meer dan verdiend. Een ervaren horecaman die, naar eigen zeggen, staat te popelen om te kunnen starten in Leek.

Hans Parmentier, de chef-kok, heeft eveneens een zeer ruime ervaring en in onder meer in verschillende top restaurants heeft de vriendelijke chef-kok zijn ruime kennis en kunde opgedaan.

Chateau Neercanne, De Oude Sluis, Het Schathoes, Het Korensant en De Pauw zijn onder andere horecabedrijven waar Parmentier zijn zeer ruime kennis heeft opgedaan. Ook op een luxe cruiseschip van de Disney Cruise Line uit Amerika en varend in de Caribbean heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan.

Gelijkdenkend
‘Wij kennen elkaar al sinds 2014 en hebben eerder ook samen gewerkt. Ondanks dat we het niet van elkaar wisten, treffen we elkaar hier in Leek weer op de werkvloer. We denken beiden redelijk gelijk aangaande de bedrijfsvoering en dat zien we als pré. Het neemt geen tijd om aan elkaar te wennen en we kunnen ons beide direct, elk in zijn eigen segment, storten op de bedrijfsvoering waar we erg naar uitkijken’, aldus René Bouma en Hans Parmentier.

‘We willen met het grand café restaurant laagdrempelig zijn en toch kwalitatief op niveau staan, zowel met de gerechten als in het bieden van service, sfeer en gastvriendelijkheid. We starten met een gevarieerde menukaart waarvan wij denken een breed scala aan gasten zeer goed te kunnen bedienen. Zo bij zo willen we in de keuken veel met streek- en seizoensproducten gaan werken.

Het zou kunnen dat we na enige tijd de menukaart iets gaan bijsturen of aan een jaargetijde willen aanpassen. De ogen en oren van de chef-kok om eventuele wijzigingen en of aanpassingen door te voeren zijn wat dat betreft deels de bedienende medewerkers. Immers naast René Bouma zijn zij het die direct contact hebben met de gasten. Het is een samenspel, de medewerkers in keuken en de mensen in de bediening. Mochten er bij onze gasten straks wensen  zijn dan horen we dat uiteraard heel graag. Beiden beschikken we over veel passie en toewijding, we hebben er veel zin in de nieuwe job en we gáán ervoor!’, aldus René Bouma en Hans Parmentier lachend en eensgezind. 

Openingstijden
Grand Café Restaurant ‘opde Dam’ aan de Dam in hartje centrum Leek is vanaf 1 februari dagelijks geopend vanaf 11.00 uur, behalve op maandag, dan is het grand café restaurant gesloten. De keuken is dagelijks in principe geopend tot 21.00 uur. Het café restaurant is te bereiken via [email protected] en of telefonisch op 0594-726007, www.opdedam.nl. (nog niet online) en als adres heeft het grand café restaurant ‘opde Dam’, De Dam 1, 9351   AL Leek.

Back to top button