Tolberter Erepenning uitgereikt aan Hedde Wierenga tijdens de Nijjoarsveziede

Tolbert – Op zaterdag 6 januari jl. is tijdens de Nijjoarsveziede in De CazemierBoerderij de Tolberter Erepenning uitgereikt aan Hedde Wierenga.

De 59-jarige geboren en getogen Tolberter kon helaas zelf niet aanwezig zijn vanwege een wintersportvakantie, vandaar dat zijn vrouw Angret de Erepenning in ontvangst heeft genomen. Via een live verbinding heeft hij de huldiging wel meebeleefd.

Erepenning
Hedde Wierenga heeft deze Erepenning o.a. verdiend vanwege het 40-jarige lid zijn van het bestuur van de Tolberter ijsbaanvereniging, waarvan hij al vele jaren voorzitter is en nu nog steeds is. Verder heeft de Tolberter zelfstandige ondernemer veel betekend voor de Tolberter Handelsvereniging. Met Hedde in het bestuur is de handelsvereniging weer op de kaart gezet en heeft hij daarmee Tolbert laten bloeien. Ook is hij één van de drijvende krachten geweest bij de vele ludieke activiteiten van de Tolberter oudjaarsclub. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan het dorpshuis bestuur en vele andere zaken voor de Tolberter gemeenschap gedaan.

Kortom Hedde heeft met zijn vaardigheden en inzet op vele fronten laten zien dat hij de Tolberter Erepenning zonder twijfel heeft verdiend.

Jaaroverizcht en snert
Tijdens deze Nijjoarsveziede werd op een komische manier teruggeblikt naar 2023. Aansluitend konden de gasten genieten van een lekkere kop snert en onder het genot van een drankje met elkaar bijpraten.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button