Hard werken levert punten op voor de selectie van OWK!

RIJSWIJK/OOSTWOLD – Op zondag 22 januari stond voor de CINX formatie de verre uitwedstrijd naar Rijswijk op het programma. Na een lange reis moest er gefocust worden op de wedstrijd tegen Refleks. Coach Michel Daling hamerde er in de voorbespreking op Refleks niet te onderschatten. Na een mooie pot van OWK 2 (19-22 winst) was het taak om dit door te zetten.

Na een goed begin stond er na 10 minuten een voorsprong van 3-7 op het scorebord. Hierna kwam een doelpuntloze periode van 10 minuten, waarin de kansen van beide ploegen niet werden verzilverd. Echter vond Refleks het gat van de korf eerder dan OWK en dit resulteerde in een ruststand van 9-8. In de rust hamerde coach Michel Daling erop dat de ploeg rust moest houden; Refleks had niets te verliezen en speelde met hoog tempo wat ze niet zouden volhouden aldus de coach.

Na rust was het direct de CINX formatie die scoorde, maar Refleks liet zich niet kennen en scoorde gezellig mee. Nadat doelpunten over en weer hadden geleid tot een tussenstand van 13-13, werden er enkele wissels ingebracht om het tij te keren. Belangrijke wissels zal later blijken. Op een stand van 17-17 was het invaller Nicole Gremmer die zich liet zien en hoogstpersoonlijk de overwinning van OWK 1 binnenhaalde met twee mooie afstandsschoten. Hiermee werd een zwaarbevochten wedstrijd afgefloten met een 17-19 eindstand.

Zoals na de wedstrijd werd gezegd; deze wedstrijden moet je ook winnen. Fijn is het dan ook dat we een brede selectie hebben en op deze manier samen de wedstrijden kunnen winnen. Volgende week staat er voor OWK 2 een zaterdagavond wedstrijd op het programma. Om 20.45 uur zal er worden gestart om Exakwa puntloos naar huis te sturen. Voor de korfballiefhebbers; het voorprogramma deze avond zal bestaan uit wedstrijden van Sparta Zevenhuizen. Zondag 29 januari zal OWK 1 het veld betreden voor de wedstrijd tegen ALO.