Tropische Midzomerboekenmarkt in Roden goed voor 6.304,75 euro voor goede doelen

Noordenveld – Op de markt wordt vaak gezegd: “Armen bloot, dan is de handel dood.” In het weekeinde van 24 en 25 juni was het tropisch warm in de boekenmarkt aan de Ceintuurbaan Noord 122 in Roden.

Toch was het veel drukker, dan je op grond van de tropische omstandigheden zou verwachten. Voorzitter Arie van Klei is bijzonder blij met het bedrag van ruim 6300 euro. Op zaterdag kwamen ruim 400 betalende bezoekers en op de snikhete zondag toch nog 180. Dit komt neer op gemiddeld 11 euro per bezoeker. De Roder Boekenmarkt is ook blij met klanten die iets minder willen of kunnen uitgeven.

Arie van Klei spreekt met vertederende woorden over de jongste zelf betalende bezoeker: “Elin ( zie foto) komt uit Groningen-stad en heeft voor 4.75 euro aan boeken in de ruime kinderafdeling gekocht. Met haar kleine portemonnee liep ze naar de kassa om haar aanwinsten te betalen. Dit soort mooie en lieve momenten zijn een grote motivatie voor onze vrijwilligers om in oktober weer te beginnen met de voorbereiding van de winter-boekenmarkt op 28 en 29 december. Als dank aan Elin gaan we de omzet niet afronden maar houden we de 6304,75 in de boeken. Hier doe je het voor!”

   
Back to top button