Westerkwartier krijgt kredietunie voor lokale ondernemers

WESTERKWARTIER – Het Westerkwartier krijgt een eigen kredietunie. De kredietunie is een coöperatieve vereniging van ondernemers, die leningen verstrekt aan het midden- en kleinbedrijf in het Westerkwartier.

In onze provincie bestaan al de kredietunies Eemsregio, Groningen, Oost- en Midden- Groningen en Veenkoloniën en Oostermoer. De provincie draagt 28.000 euro bij om de Kredietunie Westerkwartier op te starten.

Bijzonder aan de Kredietunie Westerkwartier is dat deze gaat samenwerken met het Instituut Financieel Economisch Management van de Hanzehogeschool. De samenwerking is tot stand gekomen door de Innovatie Werkplaats van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en is uniek in Nederland. Zowel ondernemers als studenten hebben baat bij de samenwerking. Studenten doen op deze manier in de praktijk ervaring op met ondernemerschap. Ondernemers kunnen op hun beurt profiteren van de kennis die de studenten hebben opgedaan tijdens hun studie.

Meer informatie
De officiële start van de Kredietunie Westerkwartier is op vrijdag 10 februari. Meer informatie over de kredietunie is te vinden op www.kredietuniewesterkwartier.nl.

   
Back to top button