De eerste Streekproductenmarkt van 2017 begint goed

LEEK – Zaterdag 4 februari wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Kom naar de markt om heerlijke en creatieve producten uit te zoeken voor u thuis. We beginnen dit jaar goed door u weer een markt aan te bieden met veel heerlijke en creatieve producten. Wat is het mooier om op de markt goede inkopen te doen om met een gezond ontbijt of maaltijd het weekend goed te beginnen.

Denk dan eens aan de lekkere jam van Natuurlijk Afke, waar men op de markt genoeg keuze heeft om voor een ieder de gewenste jam uit te zoeken en voor een heerlijk ontbijt een uitsmijter te maken van de eieren van Eierhandel Klaas de Vries en de kaas van C. Langereis  en het brood van van Esch. Maar bent u meer bezig met uw hobby, zoals breien of haken, dan kunt u bij Willekleurige draden ideeën op doen en onder andere  hand gebreide sokken uitzoeken om geen koude voeten meer te krijgen.

Op de markt is allerlei lekkers te koop om een goed begin te maken van 2017 en de goeie voornemens, die u in het begin van het jaar maakte, tot een succes te laten komen.

Boodschappen doen op de markt
Deze maand kookt Milo voor u lekkere gerechten, waarvan de ingrediënten van de markt komen. Zo kunt u meteen ervaren hoe lekker de producten op de markt zijn en u gaat dan met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis.

De kraam waar live op de markt gekookt wordt met streekproducten, is al jaren een ware trekpleister. De recepten die op  de markt zijn gemaakt, zijn verzameld op onze website www.streekproductenmarktnienoord.nl. Handig om ideetjes op te doen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Parmaham-rolletjes van slager Jan Nederhoed van Het Lekkere Winkeltje. Of een herfststoofpotje met stoofpeertjes in port als bijgerecht. De standhouders op de markt leveren de lekkerste regionale producten: ook voor uw boodschappen.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

   
Back to top button