Rodenburg overklast Olympia in tweede helft

LEEK – Afgelopen weekend stond voor Rodenburg de uitwedstrijd tegen Olympia op het programma. Gezien de vorige ontmoeting (19-20 winst voor Olympia) en de gelijke stand in de competitie beloofde het een spannende wedstrijd te worden, waar de winnaar naar boven kan gaan kijken en de verliezer rekening moet blijven houden met de onderste teams.

Om 14:15 floot de goed leidende mevrouw Jongbloed-Spijkstra voor het begin van de wedstrijd. Olympia kwam sterk uit de startblokken en nam direct een 2-2 voorsprong. Rodenburg was zoekende naar haar spel, maar wist via twee vrije ballen weer gelijk te maken. Daarna ontliepen de ploegen elkaar weinig en werd het verschil maximaal 1 punt, tot en met de 8-8 tussenstand. Rodenburg begon meer grip te krijgen op de tegenstander en wist aanvallend de juiste personen uit te spelen. Hierdoor kon Rodenburg uitlopen tot een 9-14 voorsprong. Helaas zat het Rodenburg even niet mee, waardoor Olympia terug kon komen tot 11-14. Dat was ook direct de ruststand.

In de rust wist Rodenburg dat ze er nog lang niet waren. Met geduldige aanvallen en geconcentreerd verdedigen moest worden geprobeerd de voorsprong weer uit te breiden. Dit werd goed opgepakt, doormiddel van een klein kansje werd het 11-15. Ook in deze fase vielen de doelpunten weer over en weer. Rodenburg maakte lange aanvallen met veel schoten, maar ook Olympia wist haar doelpuntjes te maken. Tot 14-18 bleef het verschil van 4 doelpunten dan ook in stand. Daar waar Rodenburg de juiste aanvallen wist neer te zetten met bijna altijd een doelpunt moest Olympia even passen. Hierdoor liep Rodenburg uit tot een 16-24 voorsprong. Ondanks dat hiermee de wedstrijd was gespeeld vond Rodenburg het nog steeds niet genoeg. Na een 17-24 tussenstand wist Rodenburg nog drie keer op rij te scoren en bepaalde hiermee de eindstand op 17-27. Een grote uitslag die op basis van het spel dik verdiend was.

Door deze overwinning klimt Rodenburg naar de 4e plek in de competitie. Volgende week komt ZKC’19 op bezoek in Leek, deze wedstrijd zal beginnen om 17:30 in de Rodenburghal. Aansluitend zal Rodenburg 2 het opnemen tegen AVO 5 uit Assen. Dat beloven weer twee mooie wedstrijden te worden aangezien beide uitwedstrijden maar met 1 doelpunt verschil beslist werden.

Back to top button