Spinningmarathon voor Ronald Mc Donald groot succes!

LEEK – Bianca Grutter, Olga Kooistra, Rolinda Dobben en Anet Huizing van Sportfietsclub Westerkwartier uit Leek fietsen op 24 en 25 juni 2017 de Homeride, een fietstocht tbv van het Ronald Mc Donald Kinderfonds. Dit doen ze met het team De Hoeve Hazen. 500 kilometer in 24 uur, Dwars door Nederland. Dag én nacht!

De Hoeve Hazen fietsen voor het Ronald McDonald huis De Hoeve in Beetsterzwaag. Om mee te mogen doen moet er 7000 euro inschrijfgeld worden betaald, wat volledig ten goede komt aan het Ronald Mc Donald Kinderfonds.

Om geld in te zamelen werd op zaterdag 28-01-2017 een spinningsmarathon gehouden in Sportcentrum Leek. Er werd gefietst van 15.00 – 21.00 uur.

Het idee was om een gezellig evenement te organiseren, voor iedereen toegankelijk en betaalbaar, en hiermee 400 euro op te halen voor ons goede doel. Dit is ruimschoots gelukt.

De belangstelling was overweldigend!
De zaal was (over)vol. Er deden geoefende fietsers mee, een aantal fietste zelfs 6 uur lang. Er waren veel leden van SFC Westerkwartier, maar ook veel deelnemers die nog nooit op een spinningsfiets hadden gezeten. Gezinnen, ouderen, kinderen, veel mensen kwamen de dames helpen door een uurtje mee te fietsen. Sommigen omdat ze het spinnen een keer wilden uitproberen, anderen omdat ze het goede doel graag wilden steunen en daar wel een uurtje afzien voor over hadden. Op de spinningsfiets zitten en rustig trappen was zaterdag genoeg om mee te doen.
Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen De Hoeve Hazen een warm hart toedragen.

Er waren 4 instructeurs gevonden die speciaal voor dit evenement een leuke les hadden voorbereid. Sportcentrum Leek stelde hun faciliteiten beschikbaar en verzorgde de catering. Geheel kosteloos!

De marathon werd afsloten met een gezellige borrel in Sportcentrum Leek. Ondanks dat het inschrijfgeld maar 5 euro per uur bedroeg, werd er maar liefst 850 euro opgehaald, meer dan het dubbele van het beoogde doel!
Al met al een zeer geslaagd evenement!

   
Back to top button