Rudolf Kuperus van Hengelsportwinkel in Leek, heeft besloten zijn winkel toch niet te sluiten

Leek – Rudolf Kuperus maakte eind 2021 bekend dat hij, na 24 jaar, wilde stoppen met het runnen van zijn Hengelsportwinkel in het centrum van Leek en hoopte dat een opvolger zich meldde.

De maanden hierna heeft Rudolf een ‘leegverkoop’ actie gehouden maar is hij ook opnieuw gaan nadenken. Hoewel hij op het punt stond om de deuren te sluiten, ontdekte hij dat afstand nemen van zijn geliefde winkel hem ongelukkiger maakte dan hij ooit had gedacht.

Nieuwe energie
Zijn hart ligt nu eenmaal bij de hengelsport en hij kan het niet loslaten. Met een hernieuwde energie en vastberadenheid heeft hij besloten om door te gaan en zijn winkel levendig te houden. Rudolf’s missie is duidelijk: hij wil zijn klanten blijven bedienen met zijn expertise, advies en een ruim assortiment aan visbenodigdheden.

𝗦𝗽𝗮𝗴𝗮𝗮𝘁
Rudolf liet eind 2021 nog weten; “Het is echt een spagaat waar ik in zat, want het werk in de winkel is ontzettend leuk. Elke keer ga ik fluitend naar mijn werk en kan ik allemaal nieuwe spullen uitpakken en uitstallen. Het is net een verjaardag. Als ik klanten mag adviseren over de beste producten word ik dolgelukkig. De beslissing om te stoppen doet mij dan ook veel pijn. Maar doordat er geen back-up is, is het mij op den duur op gaan breken.

Twee bijzondere handelsjaren achter elkaar, de snelle veranderingen in de branche en de verplichte winkelsluiting van afgelopen winter hebben mij aan het denken gezet. Tijdens de lockdown periode heb ik de kans gekregen om meer tijd aan mijn gezin en aan mijzelf te kunnen besteden. Ik heb ervaren dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Dit heeft mij doen besluiten om na 24 jaar te stoppen in de hengelsport en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wat die uitdaging is? Ik heb nog werkelijk geen idee.”

Winkel blijft open
De sluiting is teruggedraaid en Rudolf blijft zijn winkel runnen. De winkel is dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend en Rudolf is aanwezig om iedere visser te voorzien van advies en de juiste materialen.

Lees ook: Kuperus Hengelsportwinkel in Leek sluit na 24 jaar de deuren

   
Back to top button