Sparta onderuit bij koploper De Granaet

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van Sparta aan tegen koploper De Granaet in Dokkum.

Beide ploegen ontmoetten elkaar al twee keer eerder dit seizoen (op het veld en in de zaal). Beide keren waren de in het Blauw-Geel gehulde Friezen de winnaar. Sparta dat dit weekend in een geheel andere samenstelling speelde wegens afwezigheid van een aantal spelers wist dat als er punten gehaald zouden worden, dit alleen maar bonuspunten waren.

Sparta opende de score in deze late wedstrijd (21.35 uur!). Maar niet veel later scoorde De Granaet middels een vrije bal ook hun eerste goal. In de eerste 15 minuten ontliepen de ploegen elkaar weinig. Daarna schoten de Friezen net iets scherper dan de Groningers en liepen zo uit naar een 10-6 voorsprong, via 12-8 werd er bij 13-9 de kleedkamer opgezocht in Dokkum.

In de rust werd er op gehamerd dat er niet teveel overtredingen gemaakt moesten worden en dat de acht van Leo van der Lei de Friezen niet vrij mochten laten schieten. Na de rust bleek dat De Granaet beter uit de kleedkamer kwam en lieten zij ook zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. De Granaet liet een aantal mooie goals zien en liep zo uit naar 21-14, daarna waren de Spartanen er weer bij. En lieten zij zien ook echt wel te kunnen scoren en kwamen zij terug tot 22-19.

De Granaet, dat nog mee doet om het kampioenschap in de Tweede Klasse B, trok nog een keer alles uit de kast en zo bleven de punten in Dokkum. Scheidsrechter Steendam floot af bij een 26-20 eindstand. Een doelpuntrijke wedstrijd, waarin De Granaet aan het langste eind trok.

Zaterdagavond aanstaande speelt Sparta weer een thuiswedstrijd. Tegenstander deze avond zal zijn Vlug & Vaardig uit Garyp. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur in de Rodenburghal. Graag tot dan!