Leekster schaakviertal wint opnieuw met 4 – 0 

LEEK – Het Leekster schaakviertal won afgelopen vrijdag voor de tweede achtereenvolgende keer haar wedstrijd met 4 – 0. Deze keer was het viertal van DAC uit Delfzijl en Appingedam het slachtoffer.

Jakovljevic benutte twee extra pionnen om zijn tegenstander zijn wil op te leggen, en won als eerste. Arriola speelde aan bord 1 een prima aanvalspartij en kon als tweede een punt noteren. Stokhorst wist een eindspel met paard tegen loper en ieder vijf pionnen in winst om te zetten. Smedinga won als laatste nadat hij de vijandelijke dame had weten te veroveren.

Het Leekster viertal is voorlopig koploper, en gaat minimaal voor de tweede plaats om zich zo te plaatsen voor de kruisfinales na afloop van de reguliere competitie. Leek 1 speelt aanstaande vrijdag een zware uitwedstrijd tegen Assen. Huub van der Logt van Schaakmaarraak geeft vrijdag bij het jeugdschaken een demonstratie van Chessity, een boeiend schaakprogramma met games om (beter) te leren schaken. Dit is bedoeld voor zowel de jeugdleden als hun ouders, omdat Chessity zowel op de club als thuis gebruikt kan worden.

Er hebben zich zeven basisschoolteams aangemeld voor het Schoolschaakkampioenschap op zaterdagmiddag 11 februari 2017 in De Balkhoeve.

   
Back to top button