Horeca kopen in de noordelijke provincies met behulp van een makelaar

Partnerbijdrage – Een horecapand kopen kan een spannende stap zijn, ook voor de doorgewinterde ondernemer. En zeker in het noorden van Nederland, dat voor veel zuiderlingen “ver weg” gelegen is.

Maar eigenlijk is dat waar jouw kansen liggen, mocht je besluiten om bijvoorbeeld in Groningen of Friesland een hotel, restaurant of café te beginnen. Wanneer toeristen de stap maken naar het noorden te komen, willen ze niet meer weg. Ze willen eten, drinken en slapen.

In dit artikel vertellen we je meer over de horeca in de noordelijke provincies. Wat er te koop staat, waarom, en waarom jij dit juist zou moeten willen. Én waarom we je een goede horecamakelaar van harte zouden aanbevelen, zodat het proces zo soepel mogelijk verloopt.

Horeca te koop in Groningen en Friesland: hotels, restaurants, cafés
In Groningen en Friesland staat altijd wel horeca te koop. Deze hotels, restaurants en cafés staan te springen om een nieuwe eigenaar die ze weer het leven kan inblazen dat ze verdienen. Tenslotte mogen deze provincies dan dunbevolkt zijn, vraag naar eet- en overnachtingsgelegenheden is er genoeg!

Wandelaars trekken massaal naar Noord-Nederland om de bijzondere natuur en sfeer te proeven. Voor velen van hen is dit echter ver reizen, waardoor ze er liever méér van maken dan enkel een paar uurtjes weg. Dat betekent op zijn minst dat ze een hapje en een drankje willen doen. En als ze echt van ver komen, het liefst ook ter plekke overnachten, om zo de volgende dag wéér op pad te kunnen.

Waarom zulke prachtige panden leeg zouden staan
Noordelijke gelukszoekers verlaten soms hun prachtige horecapanden, op zoek naar heil in de grote steden. Maar wat zij vergeten, is hoe belangrijk charme is als het aankomt op de horeca.

Wanneer zij op de hoge prijzen en vrijwel onverslaanbare concurrentie in onze Westerse provincies stuiten, hebben ze helaas hun Noordelijke hotels en restaurants al vergeven. En deze ongelooflijke kansen staan nu op jou te wachten.

Waarom je een horecazaak zou willen beginnen in het noorden
Eigenlijk hebben we al besproken waarom je een horecazaak zou willen beginnen in Groningen of Friesland. De natuur is bijzonder, de bouwstijl uniek. Daarbij is de noordelijke bevolking nog altijd zeer gehecht aan de plaatselijke horeca, zelfs nu deze talloze toeristen trekt.

Toch hebben Groningen en Friesland allebei hun eigen charmes, zeker als je stad en platteland vergelijkt. Dit is wel een belangrijke overweging om te maken in de aankoop van een horecazaak.

Groningen Stad
De stad Groningen: een bruisende, jonge studentenstad vol hippe eettentjes en hotels. Naar schatting wordt deze stad jaarlijks bezocht door 400.000 mensen, die allemaal wel zitten te wachten op een versnapering en een zacht bed. Wie een horecazaak wil beginnen in een drukke binnenstad met de sfeer van een dorp, kiest voor Groningen.

Het Groningse platteland
Weidse weidelandschappen: dat is het Groningse platteland. Tussen de uitgestrekte boerenvelden vind je hier en daar een gezellig authentiek dorp met cafeetjes, waar toeristen én locals zich graag komen opwarmen na een prachtige, koude wandeling langs de dijken.

Zo “plattelands” is veel van dit platteland overigens niet: met dorpen met circa 10.000 tot 20.000 inwoners valt er nog altijd genoeg te beleven, ook voor wie juist de stilte en rust opzoekt. Dit is horeca op jóuw manier.

De Friese steden
Friesland staat niet voor niets bekend om zijn Elfstedentocht! In deze knusse steden met wisselende inwoneraantallen komen oud en hypermodern samen. Toeristen bezoeken een van de vele authentieke geschiedenismusea, waarna zij op het nieuw aangelegde museumplein van hun biertje en nacho’s genieten.

Natuurlijk is Leeuwarden de grootste stad, maar ook Drachten en Sneek raken steeds meer in trek. Of je nu Fries bent of niet, het toenemende toerisme in Fryslân is jouw kans om hier horecaondernemer te worden!

Het Friese platteland
Het Friese platteland doet in veel opzichten denken aan Groningen, maar één ding is zeker anders: de watersport voert hier de boventoon. Talloze dagjesmensen en vakantiegangers trekken naar de Friese wateren om bijvoorbeeld bij Makkum of Langweer te gaan windsurfen. Met zijn vele meren en lange kuststrook is Friesland hét paradijs voor ondernemers die een horecazaak direct aan het water willen beginnen.

Hoe een horecamakelaar je kan bijstaan in het aankoopproces
Vastgoed kopen is sowieso een uitgebreid proces waar veel papierwerk en regels bij komen kijken. Als je een horecazaak wilt beginnen, wordt dat alles een des te groter obstakel.

Het grote voordeel van een horecamakelaar is dat deze bekend is met alle regelgeving omtrent de aankoop en verkoop van horeca. Bovendien weet deze exact waar de mooiste horecapanden te koop staan en wanneer die vrijkomen, zodat je altijd een stapje voor hebt op de concurrent.

Zoek je alvast een goede horecamakelaar? Dan is Hospitality Makelaar jouw Horeca Makelaar Groningen en Friesland.

De horecamakelaar van Groningen en Friesland
Wie een horecapand wil kopen in Groningen of Friesland, kan eigenlijk niet zonder goede horecamakelaar. Juist voor deze noordelijke provincies kun je altijd terecht bij Hospitality Makelaar.

Met een persoonlijke touch en veel ervaring met hotels, restaurants en cafés kunnen zij je exact vertellen wat je kunt verwachten, waar je kansen liggen en meer. Wie weet ben jij dan binnenkort de trotse eigenaar van een horecaonderneming in deze prachtige omgeving.

   
Back to top button