“Matchpoint” voor CINX formatie van OWK

HEERHUGOWAARD/OOSTWOLD – Op zondag 12 februari 2017 mocht de selectie van OWK in alle vroegte vertrekken richting Heerhugowaard.  Dat dit een belangrijk wedstrijd moest worden bleek wel uit het feit dat de bijna de gehele selectie de avond van te voren, ondanks een feestje, al voor twaalf uur al in bed lag.

Winst zou betekenen dat het vlaggenschip in de eerst volgende thuiswedstrijd het eventuele kampioenschap binnen zou kunnen halen. “Matchpoint” zoals coach Michel Daling het in de voorbespreking noemde.  Hij benadrukte ook dat winst vandaag belangrijk zou zijn om de boel in eigen hand te houden.

In een sfeervolle Deimoshal, liet Apollo vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk merken dat zij zich het kaas niet van het brood zouden laten eten. Onderlinge duels en rebounds waren constant voor de thuisploeg. Tot de stand van 7-7 bleken beiden team behoorlijk aan elkaar gewaagd. Vooral de dames van Apollo bleken met scherp te schieten. De ruststand was dan ook 15-10.

In de rust zette Arjan Kiewiet en Annelies Schuitema de ploeg op scherp. Er moest toch echt een tandje bij. Naar aanleiding van de bekeken beelden hadden we toch voorbereid moeten zijn op bijvoorbeeld de sprongballetjes.

Vastbesloten minimaal een punt mee naar huis te nemen betrad de CINX formatie het veld. Na rust lieten zij duidelijk merken zich niet zomaar gewonnen te geven. Waar Apollo het halverwege de tweede niet meer op kon brengen, deed OWK er nog stapje bovenop.

Apollo leek hun lesje te hebben geleerd uit het potje korfbal bij ons thuis in de Rodenburg hal, waar Tessa Lap maar liefst 11 goals wist te maken. Zij werd daardoor behoorlijk (lees; dubbel) verdedigd. Anderen in het betreffende vak moesten daarom op staan, en laten zien waarom zij in het eerste thuis horen. Benoemenswaardig zijn de goals van de enige echte “Invicta-Arjan Kiewiet”. Hij en zijn vakgenoot Frans Wobbes wisten door mooie combinaties meerdere malen te scoren. Ondanks de behoorlijke druk wist het verdedigende vak de boel op orde te houden. Hierin waren zij beslissend en trokken daarmee de ploeg over de streep.

Eindstand werd 22-23. Het bleef daarna nog lang onrustig in Heerhugowaard, de busjes, en tolbert..

De selectie nodigt u van harte uit om tijdens de laatste thuiswedstrijden van dit zaalseizoen de CINX-formatie aan te komen moedigen. Bij winst of gelijkspel zou dit voor het 1e het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse betekenen en voor het 2e zou winst ook een grote stap richting het kampioenschap betekenen. Wij kunnen u allen dus goed gebruiken. Trek daarbij vooral rood-witte kleding aan en neem uw spandoeken mee.

Wij zien u graag op zondag 5 maart vanaf 13.00 in de Rodenburghal te Leek.

Back to top button