Publiek Leekster Eagles verrast door wedstrijd op eredivisie niveau

LEEK – De overwinning van ‘T Knooppunt 2 vorige week tegen Zeemacht maakte op voorhand al duidelijk dat de Amsterdammers de gevarenzone willen verlaten in de eerste divisie A.

Eén blik op de spelerslijst voor de wedstrijd Leekster Eagles – ‘T Knooppunt 2 was zeer verhelderend over wat ‘T Knooppunt uit de kast had getrokken. Deze wedstrijd word nagenoeg tegen het eerste team van ‘T Knooppunt aangevuld met een paar spelers uit het tweede team gespeeld. Het eerste team van ‘T Knooppunt staat aan top in de eredivisie, zo goed als veilig voor de nacompetitie.

En dus werd het publiek verrast door een wedstrijd op eredivisie niveau, met van Eagles zijde Bas Lulofs als extra bonus. Het spel ging in hoog tempo, de Eagles waren fit, scherp en creëerden kansen. Het was Medhi Charaf-Eddine die binnen twee minuten de 1-0 wist te scoren. Na ruim zes minuten werd de stand gelijk getrokken door ‘T Knooppunt. Weer 13 minuten later stond het bord op 1-2. Met nog vijf minuten in de eerste helft te gaan was het de weer fitte Freddie van der Velde die een bal in het doel van eerste keeper Kuyk wist te knallen. De stand was weer in evenwicht; 2-2. Met nog bijna twee minuten te gaan werd de ruststand bepaald op 2-3.

Na de rust was het Karim Layeb die de balans weer in de punten maakte; 3-3. Daarna waren het de spelers van ‘T Knooppunt die de 3-4 en de 3-5 op het scorebord wisten te plaatsen. Roy de Vries werd 4 minuten voor tijd als vliegende keep het veld in gebracht en de druk op het doel van de tegenstander werd zodoende flink opgevoerd. De heren uit Amsterdam wisten niet te profiteren van het lege doel bij balverlies van de Eagles. En zo was het de mayestro himself “good old” Bas Lulofs die in de laatste minuut een prachtig balletje achter Kuyk wist te werken.

De wedstrijd was echter gespeeld en met opgeheven hoofd mochten de Eagles terug kijken op deze bizar verloren wedstrijd tegen grotendeels topspelers van Nederland. Volgende wedstrijd 3 maart 2017 White Stones – Leekster Eagles aanvang 21.15 uur De Watertoren, Egmond aan Zee.

Archieffoto

Back to top button