Leerlingenexcursies gemeentehuis Leek

Stockfoto infoleek (heeft u foto's)LEEK – De gemeente Leek organiseert ook dit jaar weer Leerlingenexcursies voor de groepen 8 van de basisscholen.

Op vrijdag 12 april om 8.45 uur is de eerste leerlingenexcursie voor de Van Panhuys, die start met een leerlingencommissievergadering onder leiding van raadslid Helmholt en met medewerking van wethouder Haseloop. De leerlingen discussiëren aan de hand van stellingen over het thema Vrijwilligerswerk. Verder kunnen ze vragen stellen aan het raadslid en de wethouder.

 

De leerlingen vertrekken daarna naar de brandweerkazerne, waar ze een rondleiding ontvangen.

Tenslotte maken de leerlingen een opdrachtentest, waarin ze meer leren over de gemeentelijke taken en diensten.

 

In de periode van twee weken rouleren ook de andere collegeleden Plandsoen, Morssink en Hoekstra, en acht raadsleden de politiek-bestuurlijke inbreng aan de leerlingenexcursies voor de basisscholen.

 

Voorafgaand aan de leerlingenexcursie op het gemeentehuis, bezoekt het raadslid de school om iets te vertellen over zijn of haar werk en om de kinderen een toelichting te geven op het proces van democratische besluitvorming. De scholen hebben inmiddels ook informatie ontvangen over de gemeentelijke begroting en over het zelf leren omgaan met geld.

 

Enkele weken na de leerlingenexcursies overhandigt burgemeester Hoekstra de wisselbeker en bijbehorende geldprijs aan de school die de opdrachtentest het beste gemaakt heeft.

Back to top button